Камерите на пътя ще снимат за средна скорост

Камерите по пътищата до няколко седмици ще започнат да снимат за средна скорост на пътя. Така шофьорите няма да отърват глобата, като намаляват скоростта на местата, където знаят, че има снимачки.

Стационарните камери не са решение. Когато има отсечка със средна скорост, ефектът ще бъде много по-голям, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на ГД Национална полиция под мотото "Пази живот на пътя - шофирай трезво и отговорно" в Пловдив.

”В момента имаме две изградени отсечки за мерене на средна скорост, изградени са и функционират, но въпрос на три-четири седмици е да получим лиценз от Българския институт по метеорология за стандартизиране на самите измервателни уреди”, каза гл. комисар Христо Терзийски, който обясни, че в момента средната скорост се мери на магистрала „Люлин“ и на участък между Пловдив и Карлово.

Системата, освен че ще мери средната скорост, ще проверява и за наличие на сключена „Гражданска отговорност“, каза още той. „Работим по още две отсечки – на пътя Русе-Бяла, а другата е в района на село Микре. Знаете там колко често стават пътнотранспортни произшествия“, уточни Терзийски.

Коментари

 1. 2019.08.16 | 13:42

  Прости журналисти има в тази държава. Господин всезнайко метеорология е наука която следи времето и атмосферата а не измерването. Метрология сигурно си искал да кажеш

 2. 2019.08.15 | 20:16

  Ако камерите заснемат някои с пагони или имунитет, то те няма да работят, защото ще ги изкарат че са се повредили. След като законите не важат еднакво за всички, то камерите са излишни.

 3. 2019.08.15 | 08:46

  Умни бе

 4. 2019.08.15 | 08:30

  Костов и бандата му ни показаха как се правят далавери и въртят иширети, ще измамим и камерите.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет