Зам.-министър Милко Бернер откри семинар на тема "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно!"

  • 14 август 2019 15:28

  • 253
  • 0
Зам.-министър Милко Бернер откри семинар на тема "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно!"
© МВР

Постигането на по-висока безопасност на движението по пътища и намаляването на жертвите от пътнотранспортни произшествия са сред приоритетите в работата на правителството на Република България.

Това заяви зам.-министър Милко Бернер по време на откриване на семинара "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно!", който се провежда в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той припомни предприетите стъпки в тази посока, сред които - Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г., създаването на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, и допълни, че Министерството на вътрешните работи е ангажирано изключително активно в този процес. „Благодарение на усилията на всички нас – държавни институции, органи на местната власт, медии, общественици, граждани и не на последно място благодарение на работата на органите на пътна полиция, може да се каже, че е избран верният път за постигането на поставените цели. Само с обединени усилия може да има напредък в този процес“, обобщи заместник-министърът.

В обръщението си към участниците на форума, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов посочи, че съставът на МВР работи изключително активно за постигане на държавната политика за намаляване на загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия. Сред предприетите мерки са и дадените правомощия на териториална полиция за контрол по пътищата и подпомагане на работата на пътна полиция. В процес на изграждане е Единен център за обработка на нарушенията, с което се цели повишаване на ефективността в работата по отношение прилагането на административнонаказателна отговорност, закупени са нови технически средства за контрол над нарушителите, беше обновен и автопаркът“, посочи още главният секретар на МВР.

По думите на директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски дълг на МВР е да оправдае очакванията на обществото. Той добави, че сред предприетите комплексни мерки са техническото обезпечаване на служителите от Пътна полиция, целящо да облекчи административните им задължения за сметка на действителния контрол на пътя.

В рамките на откриването бе изразена увереност, че дискусиите и споделените добри практики по време на семинара ще имат добавена стойност за постигането на общите цели, в които важен и коректен партньор са и медиите.

Във формата участват представители на ДАБДП, ИААА, АПИ, Районната прокуратура в Пловдив, служители на териториална и пътна полиция, журналисти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини