Ремонтират канал и улици в село Константиново

  • 13 август 2019 17:13

  • 263
  • 0
Ремонтират канал и улици в село Константиново
© Булфото

Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови съоръжения на ул."Васил Левски" в село Константиново започна в началото на август.

Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лв., и от общинския бюджет - 69 904 лв. Припомняме, че веднага след наводнението през 2016 г.

Община Варна кандидатства пред комисията за осигуряване на 2,5 млн. лв. за пълно обновяване на инфраструктурата в селото.

Това искане бе подновявано през 2017 г. и 2018 г. Междувременно с общински сили и средства бе извършена частична рехабилитация на улици в селото - ул."Раковски", "Пирин","Христо Ботев" и "Велико Търново". Всяка година е възлагано и почистването на дерето.

Тази година Община Варна е предвидила 2,5 млн. лв. за обновяване на уличната инфраструктура в Константиново, осигурени чрез заем от финансова институция, като ремонтните дейности ще стартират през есента. Готови са и два нови проекта - за изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и за изграждане на канализационна мрежа на територията на селото.

В момента се провеждат съгласувателни процедури на инвестиционното предложение с различни ведомства, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Последвайте канала на

Novini.bg
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини