Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в бургаския квартал "Крайморие"

  • 13 август 2019 11:47

  • 1281
  • 3
Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в бургаския квартал "Крайморие"
© Община Бургас

Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал „Крайморие“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Общината изгради и пътя, осигуряващ достъп до съоръжението. Остава монтирането на осветление, което ще започне през следващата седмица. Нужни са довършителни дейности по обслужващите сгради. Трябва и да се поставят кнехтове, колонки за зареждане с ток и вода, както и да се монтира понтон, който да оптимизира паркирането вътре. Но красивият силует на лодкостоянката вече се вижда.

Новото съоръжение не е пристанище и не е пригодено за яхти. То е защитена лодкостоянка с 50 - 60 места за малки плавателни съдове. Съоръжението е построено по искане на кварталното рибарско сдружение и е десетилетна мечта на неговите членове. Именно те посочиха като най-подходящо настоящото място, можете да видите как изглеждаше заливчето преди.

Новата лодкостоянка ще предложи сигурност и комфорт на бургаските рибари, но тя носи и добавена туристическа стойност, тъй като има потенциала да се превърне в едно от най-приятните места за разходка в „Крайморие“.

Според специалисти през следващите години съоръжението ще допринесе за увеличаване на кварталната плажна ивица, както се е получило през 80-те години на миналия век с централния и северния бургаски плаж чрез изграждането на буни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1281 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.13 | 12:22

2

Уникално! Туристи от цял свят ще се бият да се разходят по новия бетон.

2019.08.13 | 12:39

3

Дай боже,глупако

2019.08.13 | 12:12

1

Красота

Добави коментар

Водещи новини