Продължава миенето на улици в квартали на пет столични района

  • 09 август 2019 17:37

  • 577
  • 2
Продължава миенето на улици в квартали на пет столични района
© Булфото (архив)

Продължава миенето на зони от улици в квартали на пет столични района, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Mиене на зони от основни улици и булеварди в кварталите ще започне от 12 август. Миенето ще се извърши поетапно до 3 септември 2019 г.

Ще се мият улици и булеварди в районите „Красно село“, „Триадица“, „Възраждане“, „Оборище“ и „Средец“. Екипите, отговорни за почистването в града, Столичен инспекторат, отдел „Пътна полиция“ при СДВР и сектор „Общинска полиция“ и „Център за градска мобилност“ създават организация.

Предвижда се временно спиране на движението в часовете от 07:30 ч. до 16:30 ч. на улиците, които ще се мият, по предварително обявен график. В съответните дни определени за миене ще се закрива (частично или цялостно) участъци от зоните за платено паркиране „Синя“ и „Зелена“ зона или „Служебен абонамент“.

Графиците за миенето на улиците могат се видят на сайта на Столичен инспекторат в рубриките: „Графици“ и „Миене“. Информация може да се получи и в Оперативния център на Столичен инспекторат. Напомняме на шофьорите да не оставят автомобилите си на улиците, които ще се мият. Ако има водачи на моторни-превозни средства, които не са научили, че трябва да преместят колите си от зоната, която ще се почиства, автомобилите ще бъдат преместени в близки преки. За новото местонахождение на автомобила може де се получи информация на тел: 0700 13 233.

На 12 август ще започне миене с автоцистерна в „Красно село“ на зоната от улици и булеварди от: бул."Генерал М.Д.Скобелев" от бул."Прага" до пл."Руски паметник", ул."Св.Иван Рилски" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул."Люлин планина" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до ул."20-ти Април", ул."Лайош Кошут" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул."20-ти Април" от бул."Христо Ботев" до бул."Македония", ул."Ивайло" от бул."Христо Ботев" до бул."Македония", бул."Христо Ботев" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония"- нечетни номера от пл."Руски паметник" до бул."Христо Ботев". Повече информация е публикувана на сайта на Столичния инспекторат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
RS

2019.08.09 | 22:43

2

Нормално е да се мие целия град. Такава мръсотия, никъде няма.
Само лапане на пари.

боби

2019.08.09 | 18:23

1

Г-жо Фандъкова това миене на тези улици в София показ ли е?? Тази мръсна и сгорещена столица се нуждае от много миене, а не от медийни изяви!! Няма такава мръсна и прашна столица в ЕС. В някои крайни квартали изобщо не стъпват миещи машини или по точно маркучи, защото Столична община няма пари за съвременни миещи машини!

Добави коментар

Водещи новини