Над 5 милиона превозни средства ще са преминали през "Дунав мост - 2" до края на август

  • 08 август 2019 21:32

  • 512
  • 1
 Над 5 милиона превозни средства ще са преминали през "Дунав мост - 2" до края на август
© Булфото (архив)

С 15-20% се увеличава трафикът на преминалите превозни средства през "Дунав мост-2". Очаква се в средата на месеца общият брой на преминалите автомобили от откриването на моста досега да надхвърли 5 милиона.

Мостът е пуснат в експлоатация преди шест години. С всяка година трафикът се увеличава, а през 2018 година през съоръжението са преминали над 1 милион автомобила. До края на август ще има преминали повече от 5 милиона превозни средства, каза Христо Монев, председател на Надзорния съвет на съвместното дружество Дунав мост-Видин-Калафат, предаде БНР.

По думите му това се дължи на добрата съвместна работа на Гранична полиция с местния граничен контрол.

Само в съботния ден, на 3 август, през Дунав мост-Видин-Калафат са преминали 4 797 автомобила. Това е абсолютен рекорд от откриването на съоръжението през 2013 година, уточняват от ръководството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Срам немате

2019.08.09 | 01:35

1

Толкова ли ви мързеше да намерите някаква снимка на Дунав мост 2,а хванахте и плеснахте тая от Русе как му кърпят дупките!!!!!!! Страшни сте! Некадърници.!В архива на Булфото има и други мостове, добре, че не показахте на Кольо Фичето,че е станал моста при Видин-Калафат!!!!

Добави коментар

Водещи новини