Експерт за сметката от 530 лв. за почистване на ухо: Държавата може да наложи контрол

  • 08 август 2019 09:10

  • 786
  • 2
Експерт за сметката от 530 лв. за почистване на ухо: Държавата може да наложи контрол
© Нова телевизия

Не можем да делим така лечебните заведения на частни и държавни. Цените за всяка услуга трябва да са показани на явно място. Всеки има право да знае колко ще заплати за дадена услуга. Това заяви бившият директор на „Пирогов“ д-р Спас Спасков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че чужденец заплати 530 лв. за преглед и почистване на вода от ухо в частен медицински център в к.к „Златни пясъци”.

"Възможно е лекарят да бъде свръхмошеник и да си измисли суми. Най-вероятно става дума за услуга, която е извън НЗОК. Смятам, че е извършена и друга медицинска услуга, не само почистване на ушни канали", каза още той.

"Проверките винаги завършват по един и същи начин. Частните болници процъфтяват. Пълно е с нови частни болници, а българинът е все по-беден и болен", допълни по темата експертът Евгени Георгиев.

"Държавата може да наложи контрол върху частните болници", коментира Спасков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
786 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
доктор октор

2019.08.08 | 09:24

1

Ами в ЮАР да се лекува, там сигурно е по-евтино. Лайна комунистически, лекарите не ся ви роби!

2019.08.08 | 10:44

2

Да, но ако и на Вас Ви се случи и Вие ще трябва да заплатите толкова, така , че и обикновените граждани не са роби на докторите, които не са лекари а търговци, и целта не е да Ви помогне, а да Ви вземе парите. Така е и при зъболекаритХубавото е, че все пак се срещат и съветни медици.

Добави коментар

Водещи новини