РИОСВ запечата старото депо за битови отпадъци на община Стрелча 

  • 07 август 2019 15:31

  • 228
  • 0
РИОСВ запечата старото депо за битови отпадъци на община Стрелча 
© Булфото (архив)

Старото депо за битови и строителни отпадъци на община Стрелча е запечатано и пломбирано след проверки на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Пазарджик. Това е принудителна административна мярка, за да се прекрати нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, съобщават от екоинспекцията.

Съставени са и два акта на кмета на общината, посочват от ведомството. След налагането на мярката за затваряне на депото не са установени нови нарушения.

През юли екоекспертите са инспектирали повече от 40 обекта с цел контрол на управлението на битовите, строителните и производствените отпадъци. Проверени са и сигнали за нерегламентирани сметища. 

Проверките са констатирали, че след предписания на РИОСВ са почистени битови и строителни отпадъци в горски терени край с. Света Петка. Премахнати са нерегламентирано съхранявани отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от частен имот в Пазарджик. Почистени са замърсявания в района на с. Ковачево, община Септември.

Млекопреработвателно предприятие в с. Равногор е отстранило пропуски при неправилно управление на отпадъците на производствената площадка. Лечебно заведение в Панагюрище е поставило съдове за разделно събиране на отпадъците, генерирани от дейността му. 

За складиране на балирани отпадъци от хартия в частен имот в с. Варвара без необходимото разрешение ще бъде съставен акт на дружеството наемател. Издадено е предписание за почистване на терена и съхраняване на отпадъците на площадка, за която има издадено разрешение за тази дейност. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини