Протестиращи от Свиленград опяха свободата в ковчег

  • 07 август 2019 12:25

  • 651
  • 0
Протестиращи от Свиленград опяха свободата в ковчег
© Булфото

С Панихида за свободата мъж от Свиленград изрази отношението си "за това, което се случва в държавата". Пред сградата на прокуратурата и съда в граничния град той постави ковчег.  На капака му бяха изписани критични думи за управляващите и за прокуратурата.

Огнян Христонев носеше и пръскачка. Той заяви, че тя е "символ на абсолютния цинизъм на държавата, която си нагласява обвинения към неудобните". 

Огнян и няколко от хората, дошли да го подкрепят легнаха в ковчега, като по начин се солидаризираха с думите му, че това действие е "символ на безнадеждността, в която сме изпаднали".

Според Огнян свободата в България намалява с яростни темпове с всеки изминал ден. "Обществото се разединява, то прогонва младите, убива старите. Ако за някои свободата е кило сирене или един хляб на добри цени, аз не съм от тези хора и мисля, че най-важното е свободата. За момента не ни остава нищо друго освен да опеем свободата и да се надяваме, че повече хора ще изявят желание да се надигнат, да се чуе техния глас, да извикат срещу тази несправедливост, срещу тази организирана престъпност, наричаща себе си държава и най-накрая да си върнем България каквато е", заяви Христонев, цитиран от "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини