Окастриха липи в град Дупница

  • 07 август 2019 08:38

  • 698
  • 0
Окастриха липи в град Дупница
© Pixabay

На ул. „Венелин” в Дупница са окастрени два броя дървета от вида - липа. Филизи по тези дървета ще избият отново. Други три дървета от вида - липа са премахнати.

Кореновата система и при трите е нарушена и са започнали процес по съхнене. При полагане нивата на асфалтова настилка и тротоари за изкопните дейности кореновата система е прекъсната. Ако бъдат оставени в този им вид, ще изсъхнат изцяло и пак ще се наложи премахването им, а в същото време ще са опасни за пешеходци и водачи на МПС-та, това обясниха от пресцентъра на ОбА.

Дърветата са огледани от служители на отдел "Екология", които и днес са били на място уточняват от пресцентъра. По цялото трасе на проекта за Интегриран градски транспорт/ИГТ/ е предвидено засаждане на дървета (по тротоарите са видими местата за засаждане) по тротоари по-широки от 2,5 м, за да не се възпрепятства пешеходното направление.

На този етап няма предвидени други за премахване по ИГТ, а кастренето си продължава регулярно на територията на общината.

Дървесна растителност (планински ясен и сребролистна липа) ще се засажда по проекта, както следва: ул.Отец Паисий - 7 броя, ул. "Венелин" 66 броя, ул. „Георги Икономов” - 12 броя, ул. "В.Търново" 34 бр, ул. "Бузлуджа" 14 бр, ул. „Седма рилска дивизия” - 9 бр, улична мрежа Социални жилища - 50 бр.

Съществуващи улични дървета по трасето 180 бр, новопроектирани дървета - 192 бр, общо дървета след реконструкцията - 372 дървета допълват от администрацията.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини