Четвърто денонощие продължава блокадата на пътя Ямбол-Сливен

  • 05 август 2019 07:42

  • 576
  • 1
Четвърто денонощие продължава блокадата на пътя Ямбол-Сливен
17 24дни
© Булфото (архив)

Четвърто денонощие продължава протестът на главния път Ямбол-Сливен заради искането да бъдат евтанизирани прасетата от „задния двор“.

Хората твърдят, че животните им не са болни и не разбират какво налага умъртвяването им.

Един от недоволните е Желязко Христов. Той категорично отказва да убива прасетата си. По думите му ще ги запали, но нито едно няма да убие.

Христов отглежда щастливи прасета в сливенското село Глуфишево.

„Общи, големи боксове, с голямо пространство, минимум 4 кв. м. на прасе се полага, за да се чувстват щастливи. Храната им е биологично чиста, също са щастливи, те затова са здрави. Затова и като го консумираш не ти вреди”, обясни животновъдът..

„Ние не сме подпомагани като зърнопроизводителите със субсидии. Не сме подпомагани от държавата. От нас се иска да работим”, заяви Желязко Христов. „С двете си ръце, керемида по керемида, всичко съм правил аз”.

Фермата е и основният поминък на семейството с три деца.

„Моите деца са хранени, откак са родени, само с биологична храна. Месото си произвеждаме, пилетата, яйцата, хлябът също, защото имаме земя и вкъщи печем хляб. Купуваме единствено захар и олио от магазина. Никога не са боледували, изцяло на биохрана са”, разказа Желязко Христов.

Сега казва, че е готов с клечка кибрит да затрие създаденото в резултат на дългогодишен труд - негов и на семейството му.

„Тези животни аз ще ги изгоря. Ще ги запаля, включително със свинефермата, но от тук животно няма да излезе”, заяви Христов.

Пред Нова телевизия граждани разказа защо подкрепят протеста на хората. Те искат оставката на Дамян Илиев и да се спре искането за избиването на животните.

Недоволните остават на протест за неопределено време.

Заради продължаващата блокада полицията отбива движението по обходни маршрути.

Последвайте канала на

Десислава Станева
576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.05 | 08:39

1
svinete blokirat putishta

Добави коментар

Водещи новини