Пешеходна пътека в Перник води до жп релси

  • 30 юли 2019 08:38

  • 545
  • 0
Пешеходна пътека в Перник води до жп релси
© Кадър: БТВ

Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси, а хората от района често я използват с риск за живота си. Има табела, на която пише, че преминаването през жп релсите е забранено и опасно за живота, но никой не ѝ обръща внимание.

Пешеходната пътека на ул. „Раковски” започва от пазара и свършва в железопътните релси. Хората минават от там за по-пряко. Пътеката стига до скоростен път, а там следва и прескачане на мантинели. Хора показват и улеснения за преминаване през мантинелите – плочки, с които да се качиш по-високо, за да прескачаш по-лесно.

В близост има и надлез, който обаче не се ползва често, защото според хората е неудобен.

През 2018 г. Пътна полиция дава предписание – пешеходната пътека да бъде премахната, защото е опасна. Година по-късно обаче тя все още е там.

Премахването ѝ може да стане чрез изготвянето на нов проект от общината, обясни Николай Петров, старши специалист от Общинския инспекторат в Перник пред БТВ.

„До края на годината ще бъде изработен нов генерален план и тя ще бъде премахната“, поясни той.

Петров също е на мнение, че преминаването през релсите е опасно за хората. Административните наказания са от 10 до 200 лв., но глобите не плашат преминаващите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини