Пак не си отлетяха…

  • 29 юли 2019 16:55

  • 4653
  • 0
Пак не си отлетяха…
© Getty Images

Въпреки големите ни очаквания и надежди и тази година ТЕ (множественото число на „То“ по Стивън Кинг) не се качиха на летящата си чиния на Бузлуджа, за да отлетят и да си идат откъдето там са дошли. Не, те останаха отново сред нас. 

 

Този път обаче ясно ни показаха, че знаят нещо, което ние само подозираме – знаят, че губят предстоящите избори. 

Поведението им и приказките, които се разляха от Бузлуджа, са ясен знак. Научихме се да ги познаваме. Започнаха да обещават „на едро“ и невъзможни неща, защото знаят, че няма да им се наложи да ги изпълняват, а в позицията на мрънкаща опозиция ще дуднат само: ето, ние обещахме да оправим нещата и да ви донесем рая на земята, ама нà – не ни избраха, сега не можем… нищо, другия път!

От БСП обикновено обещават така „на едро“ невъзможни неща именно, когато са разбрали, че и следващото полувреме ще са на скамейката и никой няма да ги търси за игра и изпълнение. 

Обещаваха невъзможни неща, като по-евтини комунални услуги, безплатни детски градини (!!!), транспорт до всяко населено място, общински болници…

Липсваше само малката подробност в обясненията: как. 

Приличат на селски тарикат, който се опитва да сваля леко тъпичка девойка в дискотека на морето – обещава „на едро“ и се фука, докато… докато не го огрее, после и да лъсне истината, работата вече е свършена и девойката е… нали. В случая девойката са феновете на червените, които вярват на всичко, довято от Позитано 20. Отдавна Ъпсурт имаха какво да кажат по темата: 

„А ти за к’во ме излъга, че Кайена е твой! Не бе, щях да зимам на Пешо Калибрата, ама той ми обяви е*ати цифрата“.

Защо те – червените велможи, го правят – е ясно. Ако не играят играта, не обещават, не лъжат, не скачат, не клякат, не пеят патриотични песни, не назначават свои хора, не се правят на политически социални поети, ще трябва да си намерят нормална работа, както всички нас, и да я работят. А, съгласете се, те не са хора, които блестят с някакъв талант или умения извън политическия цирк на една завладяна от мизерия и апатия държава. С капацитета си повечето от тях биха били страхотно попълнение в персонала на верига за бързо хранене. 

Защо „феновете“ им вярват безусловно? Това вече е извън възможностите ми да проумея. Когато едни и същи хора са те лъгали и лъгали, и лъгали, но ти сляпо им вярваш, дори когато ти обещават невъзможни неща, тогава явно говорим за някаква тежка патология. Факт е, че затъпяването на масата е отколешна политика на комуниста, за да може да се задържи във властта. Ако поддържаш пациента винаги упоен (в случая от тъпотия и неграмотност), той няма да може да избяга от лудницата. Просто е. Политиката на затъпяване се води стриктно още от 1944 г. 

От и около Бузлуджа чухме неща, които не ни изненадаха, но и не ни стана много приятно, че съществуват, въпреки предсказуемостта им. 

Кандидатурата

Мая Манолова или, както е известна в средите: Маяма Нолова…

Стана ясно, че „независими“ няма. 

В интерес на истината – трябва да кажа, че Манолова говори чудесно и подкрепя чудесни каузи. На думи. Но тъжната истина е, че от червения ъгъл на ринга е традиция да наблюдаваме разминаване между обещания преди избори и изпълнения след избори. 

И така… След като се наигра 4 години на „безпарийна“, Маяма се върна в червения ъгъл на политическия ринг. Превърна се в кандидат за кмет на София (не ми казвайте да не избързвам, картинката е нарисувана). От БСП са развълнувани и подкрепят. След „независимия“ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който въобще, ама въобще не играе в отбора на една чужда държава – Русия, и хич не е „наш човек“ на бесепарите, се появи и временно облечената досега в „независимост“ Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на

И така стана ясно, че в голямата игра „независими“ няма. Благодаря, бесепе, за урока. Ние все го забравяме. 

Плакатната поезия

Както на всеки събор, червените се опитаха да се направят на социални пролетарски поети. 

Народе, помогни ни да спасим България“;

Тук сме, за да защитим правата на всички българи“;

Вие сте истински, искрени, силни. Вашата вяра, енергия и усмивки дават на много българи надежда за промяна“…

„… мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост“;

„…народе, изправете се и те ще паднат“.

Лично на мен ми е любимо обяснението на Нинова, че не тя е партията, не дори и двестате от ръководството, а именно онези хора – от поляната. Те са партията. Има логика – социалистът нали е беден и „народен“, отруден и онеправдан, в борба за хляба. Така има логика, защото хората на поляната (не Корнелия и червените лидери, а хората) не са приватизатори от времето на Костов, не са и помирисвали „Техноимпекс“, не са милионери, не ги возят в скъпи коли, нямат много. При евентуален добър изход от изборите за БСП, няма да получат нищо повече от кебапче – за „усилията и приноса“. 

При това разделение, остава въпросът (след като разбрахме кои СА партията и кои СА социалистите) кои и какви са тогава Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и червеният ѝ партиен антураж от велможи? 

Боклукът 

Това, изглежда, както и плакатната поезия, е константа при сбирките на Бузлуджа. Тоновете боклук. Той е много и навсякъде. 

 

Общо взето Бузлуджа-нските изпълнения всяка година могат да се сведат до просто и ясно описание (отново от Ъпсурт): „Песни, танци, пияни шматки, е*ати цирка, каква мисирка“…

***

Ето няколко факта. Както искате ги приемайте. 

- БСП не само не отрича, но и се хвали, че е пряка наследничка на БКП. Никой от БСП не се е извинил заради безчинствата на тоталитарния режим и партията, чиято наследничка са. Носят цветя на паметника на бай Тошо и правят инициативи за издигане или поддържане на паметниците на други малограмотни садисти и касапи: на червената армия, на Станке Димитров, на един от най-тъпите и неграмотни хора, раждали се на планетата – Добри Терпешев, който подарил Беломорска Тракия на гърците, заявявайки в реч, че Тракия никога не е била българска и казал на живеещите там българи, че който ги е завел там, той да им бере гайлето (без коментар!). Терпешев е избивал наред. Неграмотният Терпешев е бил генерал-лейтенант, заради безпрекословното си подчинение на садистичната идеология на коминтерна. Терпешев е завършил начално образование и без садистичните си наклонности и късмет комунизмът да дойде на власт, щеше да е най-обикновен подлизурко в родното си Изворово.

- Комунистическият режим в България е престъпен. Да – през 2000 г. е приет Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен. Член трети обявява БКП за престъпна организация. А сега си спомнете какво казахме няколко реда по-горе: БСП не само не отрича, но и се хвали, че е пряка наследничка на БКП. Още през 2000 г. от БСП и по-конретно – тогавашният ѝ шеф Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, известен с псевдонима „Гоце“, обяви, че законът бил „триумф на посредствеността“ видите ли и… целял да реабилитира фашизма. Старата мантра: който не е с нас, е фашист. Две години по-късно биомасата го избра същия този за президент. После повтори. 

Питате се: „кога ще се оправим ли“…? Когато биомасата се стопи и бъде заменена от хора. 

- БСП упорито продължава да се държи като съвсем нова партия на небосклона, която никога, ама никога не е била във властта. Обещават нов морал, сякаш още не сме ги видели какво правят, когато наистина са във властта. Сякаш са съвсем нови и ни казват: изберете ни, за да видите колко ще сме добри. Разчитат, че сме забравили, че частта с избирането им вече сме я играли. Видели сме ги. Знаем ги. „Виденовата“, „Лукановата“, ония 45 години, агентите им в демократичните партии, ДС назначенията, партийните куфари, тройната коалиция, Орешарски и протестите заради #КОЙ, ДАНСwithMe, нощта на белия автобус. Какво още са ни приготвили?

Нинова зима не ми се преживява. 

А, между другото: съвсем наскоро „Свободна Европа“ ни съобщи, че Конституционният съд на Украйна обяви комунистическия режим за еднакъв и равен с нацисткия. „По своята престъпна същност комунистическият режим и нацисткият режим са били еднакви, а методите, с които те са осъществявали държавната репресивна политика, са тъждествени“, пише в решението на съда. Украйна прие Закон за декомунизацията през 2015 г. Той забранява използването на съветски символи и предвижда демонтиране на паметниците, издигнати в чест на комунистически дейци.

Само казвам… 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
4653 0

Свързани новини

Водещи новини