Почистиха 8 тона отпадъци от нерегламентирано сметище в Търговище

Екипи на Общинското предприятие БКС в Търговище почистиха района на нерегламентирано сметище. То се е образувало на входа на вилната местност "Драката".

Извозени са били 8 тона отпадъци, увериха от общинската администрация. Сред боклуците е имало както строителни и едрогабаритни отпадъци, така и електрическо оборудване.

Количеството отпадъци е било генерирано само за два дни, след последното извозване на сметта на 26 юли.

Така наречените вилни зони на Търговище се намират в земеделски земи и са извън регулация, заявяват от общинската администрация. Според заповедта за сметосъбиране, в тези зони боклукът трябва да се извозва веднъж седмично. Въпреки това, общинското предприятие извършва тази дейност два и повече пъти в седмицата. "Приходите от такса смет от тези имоти обаче по никакъв начин не генерират необходимите средства за почистване. Годишно за имотите в тези зони се плаща такса, която варира от 6 стотинки до 9 лв. В същото време, за извозването на отпадъците от един 4-кубиков контейнер, каквито са разположени в "Драката", са необходими 2508 лв. на година", се казва още в информацията на администрацията.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет