Летят разни цинични калинки...

  • 29 юли 2019 11:27

  • 3869
  • 0
Летят разни цинични калинки...
© новини.бг/архив/, бтв

Безпрецедентен цинизъм, арогантност, но най-вече самоунищожителност прояви директорката на НАП Галя Димитрова с коментара си тази сутрин пред бтв по повод на изтеклите след кибератака данни на десетки българи от агенцията.

Чиновничката, на която ние – данъкоплатците й плащаме солидната заплата, ни нанесе тежка обида с егоцентричното си изявление: „Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”. Това каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова пред bTV. След безпрецедентната кибератака срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск и не го прекрати. Но пък ни утеши, че дистанционно, макар и ваканционно, била управлявала последващите действия в агенцията. Един прочит на тези объркани слова е като репликата на онзи българин от цигански произход, който беше рекъл: Искам, ама нямам желание.

Припомням, че от януари тази година правителството увеличи заплатата на въпросната чиновничка и тя вече получава по 5000 лева месечно възнаграждение. Както сами разбирате, за реалностите в България това хич не са малко пари – от нашите общи средства.

Социалните мрежи завряха от справедливия гняв на хората, чули високомерното изявление на началничката на данъчните служители. Докато засегнатите от изтичането на лични данни в публичното пространство треперят как да се защитят занапред и какво би могло да им се случи, ако информацията за тях попадне в недобросъвестни злодеятели, шефката на НАП бе така добра да ни занимава с лични си проблеми.

Това не е нормално поведение на отговорен служител, коментират мнозина и настояват за незабавното й уволнение. И са прави, защото никой работещ човек, още повече ръководител, не бива да се държи по такъв начин. Какво биха си казали подчинените му за него освен, че става нарицателно на безотговорността. Всичко това се случва, докато цялата държава вече втора седмица се чуди как да излезе от ступора, в който изпадна след хакерската атака. А поведението на началничката днес ни напомня защо е било възможно точно в управляваното от нея ведомство да стане такъв пробив.

Възмутените от г-жа Димитрова са прави – добре е час по-скоро да се извини публично и да бъде уволнена, за да няма грам съмнение, че е била нечия „калинка”, кацнала случайно в толкова важно ведомство, каквото е Националната агенция поприходите.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3869 0

Свързани новини

Водещи новини