Таня Андреева: Трябва да се разгледат работещи модели и да се види кой от тях може да бъде адаптиран

  • 27 юли 2019 17:51

  • 319
  • 0
Таня Андреева: Трябва да се разгледат работещи модели и да се види кой от тях може да бъде адаптиран
© Канал 3

Аз не съм привърженик на бързите и лесните рецепти. Това, което се случва в момента, са насложени във времето проблеми. Трябва да се разгледат работещи модели и да се види кой от тях може да бъде адаптиран. Тъй като няма сериозен анализ, идеите нямат никакво развитие. За мен е добре да се анализира първо дали има потребност да се въведат нови фондове, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

По същество ние променяме само броя на платците, а не увеличаваме средствата на касата. Във връзка с модела, който предлага Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, не става ясно пакета, който ще се предлага, дали ще може да поема всички или ще трябва да има доплащания и колко ще бъдат те. Трябва да сме наясно как си представя министърът модела. Предложението е основният пакет да бъде заплащан от всички фондове. Това, което липсва, е заплащане на нови заболявания, или редки такива. Не влизат  по-скъпо платени заболявания. Това е тенденция за персонализирана медицина, която в много страни вече е поета от фондовете. Винаги съществува опасност да се случи така, че болничните фондове да избират възрастта или заболяванията на гражданите, но бяхме уверени, че това няма да стане , каза още тя.

Смятам, че монополите в известна степен са вредни. Когато се прибягва обаче бързо до много свобода на частни фондове, трябва да бъде сериозно обмислено, защото крачка назад няма да има.  Не виждам как един частен фонд ще бъде задължен да сключи договор със всички лечебни заведения, според мен, те ще търсят само болници, които дават по-добро качество на лечението, за да не се налага пациентите да бъдат прехвърляни,заяви Андреева.

Последвайте канала на

Novini.bg
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини