Санират седем детски градини в Шумен

  • 13 март 2012 12:51

  • 659
  • 0
Санират седем детски градини в Шумен
©

Влагат 1,4 млн. лв. експресно саниране на седем детски градини в Шумен. С това кметството завършва започнатия миналата година проект „Модернизация на общинската образователна инфраструктура в Шумен“ на стойност 5,2 млн. лв.

По-голяма част от забавачките в областния град бяха ремонтирани миналата година, но обжалвания от страна на фирми за класирането при конкурса отложиха обновяването на седем детски заведения. Сега обаче договорите вече са подписани и от 1 юни строителите започват работа. Санирането ще бъде свършено за рекордно кратко време – между 14 и 29 дни за различните сгради. Въпреки това гаранцията по договор е 5 години. За целта шест от градините ще затворят врати на 24 май.

Ръководството на седмата забавачка е решила да изтегли ремонта напред, тъй като разчита филиалът й да поеме част от децата. Проектът приключва документално на 20 август, но строителните работи трябва да са свършили най-късно до началото на юли. Директорите на затворените градини пък ще имат грижата да пренасочат най-нуждаещите се деца към алтернативни заведения.

Последвайте канала на

659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини