Жените са по-глупави от мъжете!

  • 25 юли 2019 17:46

  • 9434
  • 0
Жените са по-глупави от мъжете!
© Pixabay

Знам, че не е „новина“, ама ето – да ви кажа (усещам, че отвори този материал с намерението или да се караш, или да се смееш… и сега настръхна в очакване на продължението…): – все още има хора, чийто глас силно и високо се чува, а го използват, за да казват, че жените са по-глупави от мъжете. 

Съвсем наскоро главата на патриаршеската комисия по семейните въпроси към руската православна църква протоиерей Дмитрий гръмна пространството с мега-съвременното и съвсем не-средновековно заявление, че повечето мъже превъзхождат жените умствено. По думите на руския поп, жените са (дръж се здраво!) „по-слаби умствено“. 

Все пак на дядо поп му се откъсна от сърцето да пусне малко фъндък на фустите: „[…]Разбира се, има някакви си там Марии Кюри, но това е рядкост“, открехна малко вратата на познанието и за нас Дмитрий. 

Дядо поп от РПЦ все пак размекна сърцата ни с миличкото твърдение, че жените са по-добри в…

… проявата на любов и търпение. 

Е, има си хас! Ако не беше така, всичките отдавна щяхме да спим на открито.

Казах ви всичко това, защото съм тръгнал на основно събирателство и обследване на теми и мнения, като това на дядо поп, защото се чувствувам засегнат от женорята, а като цяло усещам и спад в тестостерона, породен от засягането и посегателството над основните ми вродени качества – консерватизъм, любов към православния окултизъм, вяра в собственото ми величие, мачкано от световния заговор, а напоследък почнаха да ми казват също така, че не съм най-големият любовник, било имало и по-умни и красиви от мене, плюс това не съм и толкова висок…

Реших да отвърна на удара. 

Както видяхте, човек, дето си говори с Господ и Господ вероятно му отговаря, ви го каза: по-тъпи сте! 

Усещам, че почва да ми става по-добре. Възвръщам си самочувствието. 

Ние сме мъже и трябва да се подкрепяме, защото иначе става ей така:

Kubrat Pulev даде интервю пред красивата американска журналистка Helen Yee Sports и не я целуна. 

Кобра… брат… и ти ли? И теб ли победиха? Не на ринга и не с боксови прийоми, а на екрана и с чифт…

… адвокати.

***

Докато се ровех из духовността обаче, попаднах и на нещо друго значително и значимо. Духовно, както можете да се сетите. 

На какво се натъкнах във Facebook – снимка на джип. С елементи от вечността: бял мерцедес, черни джанти, църква, поп, свята книга, освещаване, свещенодействие. Milo mi e! Svqto mi e! 

Става ми християнско. 

Ако се чудите за какво говоря – на снимката има поп, който освещава джип „Мерцедес“. Бял. Пред църква. Във Варна. До него – хрисим на вид висок човек с брада и черно кожено яке – вероятно собственикът – чака процедурата да мине. Знаете ги как са нещата: покупка, регистрация в КАТ, нови номера, освещаване от поп. Каквото си трябва, си трябва. 

Аз пък си представям как този благ човек ще се възкачи на това чудовище на немското автомобилостроене и ще се засвятка по улици и шосета, ще има леви ленти и свята скорост, псувните ще са богословски, а заплахите – мед за ухото, средните пръсти ще са като прекадяване с тамян. 

Сега, ако бях някой чукундур, щях да злословя по адрес и на собственика, и на попа, ама не съм. Ако бях, щях да кажа нещо като: „Защо го играе християнин, като всички знаем как ще се държи само след 5 минути, колко псувни и бой ще раздава, колко заплахи и подобни „християнски“ деяния ще извърши! Защо обърнахте вярата на запалянковщина, колкото да имате към какво да се причислите? Да живее ФК Християнство! Але-але! А попът идиот ли е или само алчен?“, но понеже не съм такъв човек, няма да казвам подобни неща. 

***

Като си говорим за пътища и джипове, бели коли и бой, някак умът сам прави завой към ето това. Аз… аз не знам какво да кажа, но… не! – просто не знам. 

Трябва да чуете звука. За-дъл-жи-тел-но!

***

Трябваше ми малко информация за една дама, която е родила доста деца и по неведомите пътища на алгоритъма на търсачката стигнах до една друга новина, която ме осведоми, че „Мис Джуки стана майка на момиче“. Толкова много информация за мен. Като за начало, установих, че има такова нещо, като „Мис Джуки“. Освен това разбрах, че „Сватбата бе скромна, а след нея Мис Джуки се премести да живее на село и скъса със светския живот“. Чудесно. Кръгът е затворен.

Като свързана новина разбрах още нещо ново за мен: „Николета си ремонтира дупето за 15 бона“. Бàси… Как ли си го е счупила и защо е толкова скъп ремонта на тази част? 

Тези новини, да ви кажа, много ме зарадваха и ме накараха да се почувствувам по-добре относно моята очевидно по-умна мъжественост, с други думи – помогнаха ми на мене и на руския поп, с който започнахме този материал – да подчертаем правотата на думите „жените са по-слаби умствено“. Усетих как ми се възстановява нивото на тестостерона. И самочувствието. И хич не ми обяснявайте: „Ама те не всички са такива или онакива, не слагай под общ знаменател“. 

Ще слагам. На тепсия ми го поднесоха. 

Но това, което всъщност търсех, преди да налетя на Джуките и Дупето, беше следното: 

38-годишна дупничанка постави истински рекорд, след като по прости изчисления се оказа, че близо 10 години от живота си е прекарала в бременност“. Ако се чудите – Зоя се радва на 13-то си дете. 

На това момиче майка ѝ очевидно мрази тиганите…

Ето – ние и само ние излязохме на световната сцена и се опълчихме на китайците и индийците и тяхното размножаване! Ние единствени. 

Обаче…

54-годишна китайка осиновила 118 деца“… 

Е, тия се оляха! Минàха секви граници! Ние поне играем честно – по естествен път, а те – осиновяват. Така и баба им може. 

Ако искате да помогнете по темата, съдействайте тук:

Става дума за човек, който се е влюбил от пръв поглед и е оставил обява тип съобщение с ищение за вероятната си половинка, че е толкова красива, че трябва да я има и предлага това да стане на уговорено място в уговорено време.

***

Междувременно стана ясно и че е осуетена хакерска атака срещу Комисията за защита на личните данни. Опитът е направен през безжичната Wi-Fi мрежа на комисията, което означава, че извършителят физически е бил в района на сградата ѝ, пояси ни председателят на Комисията Венцислав Караджов. 

Също така стана ясно, че заподозреният 12-годишен Тошко от „Дружба 2“ е бил последно видян да пробива полицейска блокада на Цариградско, носен от мощен скейтборд. Разследващите обмислят дали да не проверят при баба му. 

***

А сега – нещо сериозно:

През последните 2000 г. температурите никога не са се покачвали толкова бързо“.

Не е никак забавно и нещата летят към катастрофа. А мнозина вярват, че тя вече е започнала. Това, което можем да направим, е да престанем да се държим като вируси и планетата ще престане да се опитва да се излекува от нас. 

Ти лично можеш да направиш нещо по въпроса, да. Можеш да се замислиш следващия път преди да изхвърлиш пластмасовата си чашка в тревата или да излееш литри вода без причина в канала; преди да хвърлиш бутилка в тревата или да изгориш литри нафта за кеф; преди да светнеш всичките си крушки, да надъниш климатика; преди да подкрепиш онези, които са влюбени във въглищата. 

Да се замислиш и да не го правиш. Защото да си патриот не значи само да вееш знамето и да водиш битки за признаването на исторически факти – неща, случили се преди векове, да се кахъриш, че ракията и шопската може да не ни ги признаят за „чисто нашенски“ или че ще ни забранят да си бием жените и децата. Патриотизмът означава да си обичаш и пазиш земята, която си наследил от дедите си и която ще оставиш на децата си. И ще е добре да ги научиш и те да я пазят. Освен да ги научиш да танцуват хоро, ще е хубаво и да им завещаеш една земя, в която ще могат да го танцуват това хоро, която по климат няма да напомня на ада. И докато си мислиш дали онези, които проповядват, че екокатастрофата е измислица на някакви си там еко кретени, си спомни, че някога е имало и такива, които са убивали, за да запазят теорията си, че Земята е плоска. Въпрос на интереси. Твоите срещу техните. Ти решаваш.  
 

Последвайте канала на

Александър Томов
9434 0

Свързани новини

Водещи новини