Неправителствени организации искат парк в столичния квартал "Младост"

  • 25 юли 2019 14:09

  • 382
  • 0
Неправителствени организации искат парк в столичния квартал "Младост"
© Pixabay (архив)

Сдруженията "Граждани за София" и "Зелен Младост" искат създаване на парк на територията на квартал "Младост". Това заяви на пресконференция в Пресклуба на БТА арх. Димитър Димитров днес.

Представителите на двете организации се интересуваха още кой е позволил на входа на столицата, в кв. "Младост" 4, да се планира издигането на "сграда-чудовище" с разгърната застроена площ от 35 000 квадратни метра. Това представлява сграда, чиито размери са повече от страшни - 45 метра височина, 145 метра дължина, пет входа, в която ще живеят повече от 1500 души, коментира Димитров. Според него за толкова много хора в района са необходими още една детска градина и 1/3 ново училище, а според проекта там има само детска площадка, площадка за кучета, 60 открити паркоместа, гаражи в партерния етаж и далекопровод.

От сдруженията се обявиха за спирането на подобни "чудовищни" проекти и настояха терени, на различни институции, намиращи се в район "Младост", като БАН, МО, МВР, да бъдат предоставени на Столичната община. От организациите смятат, че, примерно, теренът на БАН в района е идеален за парк, какъвто там няма. Според тях друга работеща идея е да се предостави на Столичната община Летище София и от него тя да печели, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини