Вицепрезидентът поздрави българските дипломати за празника им

  • 19 юли 2019 12:14

  • 217
  • 0
Вицепрезидентът поздрави българските дипломати за празника им
© Президентство

С активни хора като Вас България не е страничен наблюдател, а участник в световните политики. Благодарение на Вас днес България е уважаван член на Европейския съюз и НАТО, на редица международни организации. Вие направихте видими Балканите за нашите европейски партньори, огромна е ролята Ви за успешното председателство на Съвета на ЕС.

С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поздрави българските дипломати по случай техния професионален празник и 140 години от създаването на Българската дипломатическа служба. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , бе официален гост на прием, организиран от Министерство на външните работи.

Вицепрезидентът изтъкна трудната мисия на дипломатите в сложния съвременен свят, изправен пред редица изпитания.  „Външната политика е изкуство, което става все по-трудно. На вас разчитаме не само да представяте България, но да бъдете и твърд защитник на националните интереси на международната сцена“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът Йотова благодари на дипломатите за работата им с българските граждани в чужбина и посочи, че в лицето на президентската институция имат верни съюзници в решаването на техните проблеми.

,,Вие и нашите сънародници сте посланиците на България по света. А всяка задгранична мисия е визитна картичка на страната ни и трябва да изглежда достойно и красиво“, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Novini.bg
217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини