Разписанието на БДЖ е вече и в Google maps

  • 19 юли 2019 12:14

  • 769
  • 0
Разписанието на БДЖ е вече и в Google maps
© БДЖ

За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps, информират от превозвача.

При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Навигацията в Google Maps с железопътен транспорт е осъществима успоредно с останалите видове - с автомобил, обществен транспорт, велосипед или пеш. Информация за потребителя относно пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с жп - транспорт. Още през февруари екипът на БДЖ е започнал кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март се сключи лицензирано споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете.

Поради мащабите на данните за разписанието се изискваше време за тестване от тяхна страна. Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални "офлайн" маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.

Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата, се посочвва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини