Община Враца предприе превантивни мерки заради случай на Африканска чума при дива свиня

Община Враца предприема превантивни мерки заради установен случай на Африканска чума при отстреляна дива свиня в дивечовото стопанство "Дъбника" и огнището на заболяването при домашни свине в Мизия, съобщиха от общинския пресцентър.

Решението е взето на състоялото се днес извънредно заседание на Общинската епизоотична комисия. В дивечовото стопанство е създадена двукилометрова зона, която се обхожда всеки ден от служители на горските стопанства и от ловци.

Експерти от областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните са припомнили, че стопаните на домашни свине трябва да ги отглеждат в затворени помещения, за да се избегне зараза от преносители. Фуражите, с които се хранят животните, също трябва да се съхраняват в добре затворени съдове.

На извънредното заседание кметовете и кметските наместници на населените места са получили допълнителни указания какво трябва да се предприеме при съмнение за болни животни в личните стопанства. Дадени са информационни материали за болестта, които ще бъдат разпространени във всички села и в кварталите на Враца.

Коментари

  1. 2019.07.19 | 07:57

    А срещу Драгалевската Чу ма и останалите Паразити, повече от четвърт век никой нищо не предприе, та за това сега сме на този хал !
    Анатема,Чу Мо гърбава!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет