Полицаите излязоха на протест във Варна

  • 18 юли 2019 19:01

  • 446
  • 2
Полицаите излязоха на протест във Варна
© Булфото

Служители на МВР във Варна излязоха на протест до сградата на Община Варна срещу ниското заплащане на нощен труд.

Протестът е под наслов "Нощния труд евтин ад" и е подкрепен от местните организации на КТ "Подкрепа", Синдикат на служителите в затворите в България и синдикат Охрана.

Проблемът с ниското заплащане на служителите на МВР е от години. На 5-и юли, униформените в София излязоха на своя празник, за да изкажат недоволството си и да поискат увеличение на ставката за час на нощен труд, която в момента е 25 стотинки на час.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
446 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
старшията

2019.07.18 | 20:40

2

Абе, айде стига сте ревали като ученички! Този прословут евтин нощен труд в размер на 0.25 лв/час е ДОБАВКА към заплата ви. Нощният труд се смята за времето от 22.00 ч. до 06.00 ч. и ако полицая работи през две нощи, му се събират 15 нощни смени месечно. Това са 2 лв. на смяна, по 15 смени = 30 лв. ДОБАВКА към заплатата. Като се добавят и класовете за прослужено време, извънредния труд се получава една доста добра заплата. И да не забравяме, че когато е постъпил на работа, полицая е бил на ясно, че ще работи на ненормиран работен ден, ще работи през нощта, в почивни дни и т.н. Съгласил се е и е подписал договор. При пенсиониране получава 20 брутни заплати, които не се облагат с данък. Така, че момчета, омръзнахте ни с исканията си, прекалявате вече. На снимката гледам плакат, сравняващ нощния труд при нас и в ЕС. Аз пък искам да сравнявате качеството на труда ви в Бг и на колегите ви от ЕС.

2019.07.18 | 20:39

1

Повикай полицай да ти помогне и ще разбереш колко пари му се полагат.

Добави коментар

Водещи новини