Чрез финансиран от община Харманли проект младежи облагородиха село Бисер

  • 15 юли 2019 12:00

  • 574
  • 1
Чрез финансиран от община Харманли проект младежи облагородиха село Бисер
© Община Харманли

Дейни и амбицирани млади хора от харманлийското село Бисер облагородиха зелени площи и залесиха със собствен труд центъра на селото. Това стана възможно чрез спечеления проект "Зелена магия" от кампанията "Харманли за младите", съобщиха от кметската управа в Харманли.

Младежите са се самоорганизирали в неформалната група "Зелени бисерчани". С финансовата помощ на общината те са засадили японска слива и череша по протежение на главната улица в селото и са обновили градинките в централната част.

От общината уточниха, че това се случва след след приключването на големия проект на община Харманли по рехабилитация и реконструкция на пътя за село Бисер. Той е включвал подобряване на транспортната инфраструктура чрез преасфалтиране на платното за движение, нови водостоци, тръбна мрежа за широколентов интернет, банкет, мантинели и маркировка.

Изграждането на нова инфраструктура е било извършено и в самото село. Освен реновирането на централната улица са били възстановени тротоарите във вид, удобен за възрастни и хора с увреждания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нелчето

2019.07.16 | 20:09

1

Всичко е чудесно,но реката се нуждае от спешно почистване.Дано младите хора да се организират и доброволно да почистят реката!

Добави коментар

Водещи новини