Започна международното военноморско учение "Бриз 2019"

  • 12 юли 2019 14:10

  • 314
  • 0
Започна международното военноморско учение "Бриз 2019"
© Булфото

Първите бойни кораби за учението "Бриз 2019" вече пристигнаха в пристанище Варна. От 12 до 21 юли 2019 година, Военноморските сили на Република България провеждат националното военноморско учение "Бриз 2019", отворено за участие на Военноморските сили от страни членки на НАТО (от Плана на Българската армия за 2019 година).

Учението се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно. Българските Военноморски сили ще участват с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с 900 души личен състав. В учението ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили и представители от Съвместното командване на силите, Сухопътни войски, Щаба за интегриране на силите на НАТО в Република България, Военномедицинска академия, Военна академия "Г.С. Раковски".

23-ят "Бриз" през 2019 г. продължава традицията от предишните си издания, да се отработи междуведомственото сътрудничество в многонационална среда, с активното участие на 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации в целия процес на планиране, подготовка и ръководство на учението. Общо в учението ще участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Великобритания, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянната група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации, отбелязва "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини