Детска академия по безопасност започна в Разград

  • 12 юли 2019 12:26

  • 151
  • 0
Детска академия по безопасност започна в Разград
©

Детска академия по безопасност започна в Разград. Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от първа смяна на "Еколято", съобщиха от Областната дирекция на МВР, основен организатор на проявата. Демонстрация направиха полицаите - водачи на служебни кучета, а криминалисти разказаха на децата за своята работа.

Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. Инициативата се провежда вече 18 години. За едно лято през нея минават около 200 подрастващи, разпределени в групи на случаен принцип. Първата за тази година академия завършиха 70 деца. Втората академия ще се проведе на 26 юли, а третата смяна подрастващи ще преминат през нея на 9 август, посочват организаторите.

По време на академията участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип. Партньори на полицията са Българският червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество.

В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от здравната инспекция пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

Последвайте канала на

Novini.bg
151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини