Велико Търново отчита интерес към бъдещата платформа за търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти

  • 10 юли 2019 14:56

  • 279
  • 0
Велико Търново отчита интерес към бъдещата платформа за търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти
© Община Велико Търново

Голям е интересът към бъдещата платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Бъдещата дигитална мрежа бе представена във Велико Търново през уикенда, а за целта бяха организирани специализиран семинар с дискусионна част, както и голям занаятчийски базар. Събитието бе посетено от десетки занаятчии и производители от България и Румъния, които участваха и в базара.

Цялостната концепция за работни процеси на платформата за онлайн търговия, нейните предимства, основни модули и функционалности бяха описани обстойно от Павел Христов – ръководител на проект “FairDeal – мрежа платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“.

Създаването на иновативната маркетинг система е финансирано по Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020, приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“. Водеща организация по проекта е Община Велико Търново, а партньори са Асоциация „Диманш“ (Румъния), Двустранна българо-румънска търговска камара (България), Национален театър „Марин Сореску“ – Крайова (Румъния).

FairDeal е уеб-базирана платформа, която ще бъде достъпна от всяка точка на света и ще скъси драстично пътя между производители и потребители. Голямо предимство e възможността за интеграцията ѝ с доказани търговски портали.

Платформата е замислена като софтуерно приложение - междинно звено, осигуряващо виртуална информация за продуктите и дейността на заинтересованите представители на целевите групи – търговци и занаятчии от трансграничния регион.

Взаимодействието между традиционни форми на промоция, маркетинг и иновативни решения, цели насърчаване на предприемачеството, даване на нова насока в развитие и повишаване ефективността на малкия и среден регионален бизнес. Проектът дава повече възможности за самостоятелна заетост, трудова мобилност и надомна работа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини