Скандалът с джип на "Перла" провалил републиканско първенство по джет ски

Заради скандала със заседналия джип в пясъка до вълните на плаж „Перла” край Приморско се проваля републиканско първенство по джет ски. За това сигнализираха  притеснените организатори, според които концесионерът им е отказал достъп, защото няма законов начин да вкарат джетовете си до водата, предаде Нова тв.

Състезанието е трябвало да се поведе след броени дни. Поканени са участници от различни държави и сега спешно трябва да бъдат върнати.

„В понеделник сутринта получихме обаждане от концесионера, че няма да можем да проведем състезанието. Причината е, че няма как да вкараме джетовете във водата. Над 60 състезатели щяха да участват в надпреварата”, заяви в ефира на „Здравей, България”, организаторът на състезанието  Дамян Дринков. Той допълни, че по цял свят джетовете се вкарват във водата чрез дърпане от автомобили 4 по 4 или чрез атевета.

След случая с джипа, който заседна в пясъка на плажа, все още не е ясно дали няма да бъдем санкционирани, ако джетовете се вкарат отново по този начин”, заяви концесионерът на плаж "Перла" Лъчезар Захариев.

„Общината е основният спонсор на състезанието. Ние ще загубим посетители заради отменянето му”, поясни кметът на Приморско Димитър Германов.

На плажа вече са поставени колове, които спират влизането на джипове и атевета.

Коментари

 1. 2019.07.10 | 10:59

  Идете в Гърция да ви разрешат!
  Джетовете изобщо трябва да се забранят!

 2. 2019.07.10 | 09:51

  На кея в Приморско има изградена рампа за малки и средни лодки която става и за джетове да не се правят на интересни !!!!

 3. 2019.07.10 | 09:14

  Общината да направи рампа , тяхно е задължението , да не се правят на ощипани !

 4. 2019.07.10 | 09:01

  Това са "номера" с които се правят на обидени замесените в случая с мутренския джип. От репортажа стана ясно, че е направена организация за състезанието и е организиран подхода за джетовете , тъй че нищо не им пречи да го проведат. Що се отнася до обясненията, че практиката през годините е такава - всеки да си кара джета с джипа си до морето - това няма как да стане. Това не е частна ливада, която всеки може да ходи да я разорава с джипа си а след това останалите хора да им газят по направените ями.

 5. 2019.07.10 | 08:55

  Голям праз , тероризиращите всички веднъж са били прецакани!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет