Металурзите от ОЦК Кърджали трябва да получат 60% от заплати си

  • 12 март 2012 09:10

  • 868
  • 0
Металурзите от ОЦК Кърджали трябва да получат 60% от заплати си
©

Металурзите от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали днес трябва да получат договорените с работодателя Валентин Захариев 60 на сто от забавените заплати. Следобед те отново ще се съберат пред административната сграда на завода, за да проверят дали са изплатени парите.

Съгласно подписаното миналата седмица споразумение в банковите сметки на работниците трябва да бъдат преведени около 700 000 лева. Металурзите запазват стачна готовност и няма да се върнат на работа, ако собственикът не спази ангажимента си. За "Хоризонт" - Бельо Стайков - председател на заводската организация към КНСБ в Комбината, каза, че работниците ще влязат на работните си места, само ако получат договорените по време на преговорите с ръководството на комбината пари:

Когато приключиха споразумението, което беше подписано на 7 март г-н Тотю Младенов каза, че държавата също ще се опита да помогне в този случай., но ние си оставаме в стачка готовност, тъй като имаме едно старо споразумение от 10 ноември 2011година. Така че ако то не бъде спазено ние си оставаме в стачна готовност и в рамките на една седмица ние си продължаваме протестите.

Последвайте канала на

868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини