Допълнителни служители са ангажирани на ГКПП "Кулата-Промахон"

  • 05 юли 2019 18:44

  • 241
  • 0
Допълнителни служители са ангажирани на ГКПП "Кулата-Промахон"
© Булфото (архив)

За да се избегнат задръстванията и да се преминава по бързо през „Кулата- Промахон", на пункта работят допълнителни служители на гранична полиция. Част от екипите са оборудвани и с мобилни устройства за проверка на пътуващите. На изхода от България към Гърция в момента работят пет гишета.

В момента термометрите в района на контролно-пропускателния пункт показват 32 градуса. Няма опашки от чакащи. Ситуацията на пункта е спокойна, предадоха от БНТ.

От "Гранична полиция" обясниха, че има командировани допълнителни служители, които при необходимост да подпомагат работата на своите колеги при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата.

С мобилните устройства се проверяват пътуващите в автобусите, като за целта автобусите се отбиват встрани от колоната. Служителите на гранична полиция се качват в автобусите и проверяват на мястото паспортите на пътуващите.

С мобилните устройства се проверяват автобусите, в които пътуват граждани от Европейския съюз.

Гръцките власти работят с намален състав и намален капацитет, затова пътуващите от Европейския съюз се проверяват от българските власти. Пътуващите от трети страни задължително се проверяват от полицията и в двете държави.

Засега обаче няма колона, нито от граждани на Европейския съюз, нито от трети страни, така че ситуацията е напълно спокойна и нормална.

Радина Лазарова
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини