Столичната община почиства общо 105 речни корита през тази година

  • 04 юли 2019 14:45

  • 202
  • 0
Столичната община почиства общо 105 речни корита през тази година
© Столична Община

Тази година почистваме общо 105 километра речни корита на територията на цялата Столичната община. Основните ни задачи, свързани с превенцията срещу наводнения, са почистването на речните корита и дерета и почистването на шахтите в града.

Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в с. Подгумер, където се почиства речното корито на р. Подгумерска от растителност, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Около река Подгумерска поетапно се изгражда парк с места за отдих и детски площадки. В район "Нови Искър" вече са почистени 9 км речни корита.

През тази година в район "Нови Искър" се изгражда нова детска градина в кв. "Курило" и физкултурен салон към 176. ОУ "Св. св. Кирил и Методий". Правят се и пет детски площадки и се реконструира една от сградите в читалището.

Кметът Фандъкова е информирала, че предстои да започне вторият етап от проекта за почистването на река Искър. През миналата година Столичната община е почистила първите 5 км, през тази година работата продължава.

Около 3 млн. лв. са инвестирани в превенция срещу наводнения, като около 1,6 млн. лв. от тях са от бюджета на общината, а за останалите кандидатстваме пред Междуведомствената комисия към Министерския съвет, е съобщила Фандъкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини