Каракачанов ще присъства на демонстрация на способности на Специалните сили

  • 03 юли 2019 14:43

  • 610
  • 3
Каракачанов ще присъства на демонстрация на способности на Специалните сили
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще присъства на деня за демонстрация на способности с формирования от 68-ма бригада „Специални сили“ в четвъртък, 4 юли 2019 г., на Специализирания учебен център (СУЦ) „Црънча“.

Събитието е част от учението за сертифициране на тактическата група за специални операции от състава на Силите за Специални операции (ССО), съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. В учението, което се провежда от 1 до 5 юли на СУЦ „Црънча”, участват около 150 военнослужещи, транспортна и специализирана техника и авиация. По време на него се отработват елементи от всички задачи на ССО, сред които: Военно подпомагане (оказване на военна помощ чрез обучение и съветване на въоръжените сили на приятелска държава); специално разузнаване и наблюдение (операции за издирване, проследяване и потвърждаване на самоличността и местоположението на издирвани терористи и военнопленници); директни действия (операции за залавяне на издирвани терористи и освобождаване на военнопленници). Тактическата група за специални операции ще застъпи в бойно дежурство към Силите за отговор на НАТО от 1 октомври 2019 г.

В деня за демонстрация на способности гостите ще наблюдават действия по неутрализиране на терористи в транспортни средства (автобус) и сгради, освобождаване на заложници, унищожаване на обект, десантиране и различни типове парашутни скокове, демонстративни стрелби и др.

На събитието са поканени министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, представители на висшето държавно и политическо ръководство, висши военни, депутати от 44-ото Народно събрание, представители на местната власт, на Българската православна църква, бивши командири на бригадата и други гости.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
610 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.07.11 | 22:06

3

Брех,че шкембе е отпрал тоя ...!Не случайно му викат...-,,Шкембе-войвода"...!

07

2019.07.03 | 15:59

2

Ловна дружина,на лов за?-

шкемболяк

2019.07.03 | 15:02

1

Неприлично!

Добави коментар

Водещи новини