Кметът на Банско и колегите му участваха в Националната конференция на местните власти, организирана от НСОРБ

  • 02 юли 2019 17:27

  • 282
  • 0
Кметът на Банско и колегите му участваха в Националната конференция на местните власти, организирана от НСОРБ
© Община Банско

Кметът на Община Банско Георги Икономов и колегите му Асен Кирицов, Владимир Кушлев и Димитър Русков взеха участие в Националната конференция на местните власти, организирана от Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в Боровец. Това съобщиха от пресцентъра на НСОРБ.

Конференцията бе заключителна и на нея бяха отчетени постиженията през изминаващия мандат и разисквани приоритетите на общините и Сдружението през следващите десет години.

Дискусиите, в които взеха участие министри и зам.-министри от кабинета, категорично показаха, че за изпълнение на отговорностите си и реализиране на идеите за развитие, общините се нуждаят от:

- усъвършенствани механизмите за облагане на местните ресурси (особено в земеделските общини) в полза на собствените им приходи;
- подобряване на разпределението на държавните трансфери и капиталови субсидии;
- качествена промяна в контролните функции за местните власти при доставянето на услугите в областта на социалното дело и образованието.

Предложенията за бъдещи действия на НСОРБ и общините, за които има, или може да се постигне обществен консенсус, бяха обобщени и формулирани в посланието към общинските съветници и кметове от мандат 2019 – 2023 "Общини и държава – партньори в настоящето и бъдещето на България".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини