Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно

  • 02 юли 2019 12:46

  • 5878
  • 21
Каракачанов: Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно
© Булфото (архив)

Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно. Внесох Концепцията в МС и ще настоявам тя да се приеме. Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Тя идва като поредно действие във връзка с Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им, придобила общественост като Концепция срещу циганизацията.

Припомняме, че още през месец февруари Каракачанов представи за обществено обсъждане документа, а през месец април Концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства. Концепцията предстои да бъде вкарана официално в дневния ред на правителството.

Няма повече време за отлагане, прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото. А ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата, се казва още в позицията на вицепремиера.

Да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд и т.н.

Припомняме ключовите моменти от Концепцията, която предлага Красимир Каракачанов:

Основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута
„социално слаб“. При злоупотреба с парите от „детски“ да се въведе отпускането на надбавки в натура.

Спиране на помощите при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.

Част от мерките по премахване на професията „социално слаб“ е слагането на таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна база.

По отношение на образованието са нужни няколко основни стъпки, а именно: посещението на детски градини за децата трябва да е задължително от 4-годишна възраст. Детските градини за всички деца трябва да станат безплатни. В спешен порядък държавата трябва да подпомогне лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат поне основно образование, да бъдат подпомогнати да го завършат. При отказ за изпълнение на тези мерки отново да се предвиди спиране на социалните помощи.

С оглед на безразборната раждаемост в гетата предлагаме приемането на пакет от строги мерки по отношение на децата, които раждат деца – родителите им, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство по отношение на безотговорните родители. При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки за доброволно ограничаване възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като доброволна възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца (3 и повече).

Предвид лошата хигиена и ниска здравна култура на една голяма част от циганското население в страната да бъдат направени задължителни ваксинации при децата и при възрастните. При отказ – да важат правилата за отнемане на помощите.

Използването на спешната медицинска помощ от здравно неосигурените лица трябва да се заплаща, когато сигналите за повикване не отговарят на критерия „спешност“. Създаване на 3-годишна Национална програма за постепенно премахване на кварталите с преобладаващо циганско население и ограничаване на незаконното строителство.

Недопускане на първоначално заселване на групи лица без адресна регистрация в съответното населено място. А лицата без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място, ако не се спази режимът за регистрация.

Създаване на механизми за участие с личен труд на социално слаби лица и членовете на техните семейства при изграждането на жилища, които са предназначени за ползване от социално слаби хора.

За намаляване на престъпността сред циганите основна стъпка на държавата трябва да е разграждането на клановете и намаляване на влиянието на главатарите в гетата. Контролът на местата за търговия с метали трябва да бъде затегнат, както и да се обърне сериозно внимание на „ало измамите“, джебчийството, просията, проституцията и т.н.

Стриктно прилагане на съществуващите санкционни механизми по отношение на лицата, които осъществяват съответните състави на правонарушения, установени в действащото законодателство за ограничаване на традиции, които противоречат на правовия ред и съвременните морални ценности (напр. купуване на булки, фактическо съжителство между деца, саморазправа и др.).

Стриктно прилагане на предвидените в действащото законодателство мерки и нулева толерантност по отношение на посегателства над медици, полицаи, военни, горски пазачи, полски пазачи и други представители на държавната власт или местното самоуправление.

Приобщаване на почтени и образовани лица от циганските общности към дейността по опазване на обществения ред. Сформиране на доброволни отряди за охрана и др.
Неправителствените организации, които защитават преимуществено обитатели на кварталите с преобладаващо циганско население, задължително да разкриват офиси в тези квартали. С цел осветляване на дейността на неправителствените организации, регистрирани в частна полза, които работят с циганския етнос, трябва да се въведе задължението да декларират източниците си на финансиране и да дават отчет за изразходваните пари по проекти за интеграция назад в годините.

За осъществяване на тези мерки депутатите от ВМРО, заедно с колегите им от ПГ на ''Обединени патриоти'' в НС, вече внесоха законодателни промени като въвеждане на административни наказания ''безвъзмезден труд в полза на обществото'' и ''задържане под стража'' в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, отпадането на маловажните кражби и др. Тази законодателна дейност ще продължи и в другите, изброени по-горе области.

Последвайте канала на

Novini.bg
5878 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
baihui

2019.07.03 | 20:20

21

Да, циганизацията не вирееше само при бай Тошо !

2019.07.03 | 16:15

20

А бе каракачан,вече откакто се пишеш ,че си политик ,и вече 2-ра година си министър и все говориш за циганизация на държавата .Не ти ли се струва ,че колкото по-вече говориш ,толкова циганизацията се увеличава и нараства прогресивно.Дела ,дела трябва както беше казаб байтошо , а не приказки

Чорба

2019.07.03 | 09:45

19

Шкембе Воеводо,стига си говорил празни приказки.Щеше да връщаш казармата,сега ще оправиш ромите.Врели некипели.

Next

2019.07.02 | 18:31

18

Тези мохабети много често ги слушам от Каракачана. В България ако НЕ си мутра, мутреса , кмет , общ.съветник или циганин , отиваш на "кино". ГЕНОЦИДА който упражняват години наред над българския народ не е прецедент. От друга страна ние(българите) не проумяваме, че живеем в най сапаната кочина в Европа.

2019.07.02 | 16:15

17

Всичко кое е българско да бъде заклаано.

2019.07.02 | 16:09

16

Кой е по големия циганин ? Циганина ( българин) или циганина мангал ? Цялата мангалска и славянска паплач на САААПУН .

Баш сарайската

2019.07.02 | 15:47

15

гаДОСТ,а приори да се обере и изселят на екскурзия при муха-мед.

Не говорящите

2019.07.02 | 15:41

14

Български език и средно образование се отнема паспорта и на пичка му майчина.

Гаро

2019.07.02 | 13:30

2

За първи път някой с власт говори открито и прави нещо по въпроса с циганите. Браво

бай Симо

2019.07.02 | 15:34

13

Хаха, а бе палячо, очевидно ти си фейсбук лелката! Така и не си ми отговорил на въпроса какво дефакто е направил Каракачанов лично! Ти си обикновен дървен философ, моето момче. Плямпало...като не можеш да говориш с конкретика, най-добре си трай, че ставаш СМЕШЕН.

Иван

2019.07.02 | 14:04

6

БАЙ симо

За разлика от теб се старае да направи нещо. Ти освен да си стоиш у вас и да са правиш на умен друго не можеш.
То не мъж, а FACEBOOK ЛЕЛКА

Заради такива като теб държавата е на това ниво.
Така че се надявам да използваш последната си мозъчна клетка и да проумееш какво написах, и вземи и направи нещо което да бъде свързано с спасяването на тая шибана държава.

Лек ден

бай Симо

2019.07.02 | 13:36

3

И какво точно е направил, че не се сещам?!

Праситу

2019.07.02 | 15:10

12

Купи повече ф16 и напалм , или за по-ефтино само напалм !

Добави коментар

Водещи новини