Чисти ли се МВР от гнилите ябълки?

  • 30 юни 2019 11:04

  • 1651
  • 2
© Кадър бТВ

През последните 10 години интересът към МВР се засили по ред причини, една от тях е заради реакцията към престъпността, обясни проф. Николай Радулов - полицай, професор и главен секретар на вътрешното министерство по време на правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, в предаването „Тази неделя” по бТВ.

По думите му МВР не се справя добре с възложената му работа, като за това има много обективни и субективни фактори и вината не е само на МВР, според професора.

Работата началник на районно управление в София е една от най-главоболните, каза проф. Николай Радулов.  

„От една страна той не е политическа личност, но друга страна е лицето, което е добре познато в района. СДРВ работи от години с 15-20% недокомплект. Това означава, че на раменете на началника на Районното се струпват задачи, които си противоречат. Трябва да се представи полицейско присъствие някъде, а възможностите за това са много малки. Работят под силен стрес, когато се загуби контрол е възможно човек да не издържи на натоварването”, обясни Радулов. 

Вчера с дициплинарно уволнение бе заплашен шефът на 6 РПУ в София след като стана ясно, че той е буйствал в заведение, а по-късно се е качил на колата си и при проверка е отказал проба за алкохол. След скандала Петър Василев напуснал заведението с личната си кола, но бил спрян за проверка от пътна полиция. 

След инцидента на Василев е съставен акт - колата му е свалена от регистрация, глобата му е 2000 лева, а книжката му е взета за 2 години.

"Може да е бил много добър в работата си, но всичко това се нулира, защото в дни, в които имаме по 10-15 души убити по пътищата от катастрофи, включително и заради употреба на алкохол и неспазване на правилника, това нещо ни се демонстрира от началник на РПУ в центъра на София", коментира още проф. Николай Радулов.   

Последвайте канала на

Десислава Станева
1651 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Огнян

2019.06.30 | 11:50

2

Глупости на милиционер, имало недостиг на кадри. ами как да има 3полицаи ми носят една призовка ,като предния ден съм се разбрал с разследващия за час и ден на явяване . Ето 3 свободни бройки за работа на терен. Ама то трябва разум за разпределение на ЛС пък ви го нямате-"меко казано"

b

2019.06.30 | 11:49

1

Имам познати 20 годишни момчета, всички до един искат да стават полицаи, за да могат спокойно да продават дрога и да извършват легален рекет към малкия бизнес

Добави коментар

Водещи новини