Доброволци браха череши в Копиловския манастир

  • 29 юни 2019 14:55

  • 661
  • 0
Доброволци браха череши в Копиловския манастир
© Булфото (архив)

Около 40 доброволци се включиха днес в инициатива на манастира "Благовещение" край кюстендилското село Копиловци - "Да берем череши в Копиловския манастир". Това каза за БТА игуменът на манастира отец Касиан.

Монасите от манастира поканиха днес доброволци да се включат в прибирането на реколтата от череши. Средствата от набраните череши, които ще бъдат продадени, ще бъдат вложени в строежа на манастира. Всеки, включил се в днешната акция можеше да изяде колкото иска череши и дори да занесе у дома си. През м. май тази година, доброволци се включиха в такава инициатива за засаждането на няколкостотин медоносни дръвчета и декоративни храсти край манастира. Инициатори на акцията и тогава, и сега са членове на неправителствената организация "Гората бг". "За съжаление в инициативата не участват кюстендилци", сподели отец Касиан.

В момента тече последният етап на строежа на манастира "Благовещение" в кюстендилското село Копиловци. Братството, което се прочу със земеделския си труд в кюстендилското поле, обработва стотици декари земя. Грижи се и за стопанство с животни, рибарник и пчелини. Приходите от реализацията на продукцията се влагат в строителство на мащабния манастирски комплекс, за инвестиции в обработката на земята и купуване на земеделска техника.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини