Спасяваме Великден с пачи яйца

  • 10 март 2012 06:58

  • 5016
  • 0
Спасяваме Великден с пачи яйца
©

Патицата е спасението от кризата със скъпите яйца. От няколко дни стопани от селата покрай Чепинското дефиле удрят джакпота с алтернатива на кокошите белтъци.

В района се отглеждат много пуйки, патици и гъски, а техните яйца са значително по-здрави и едри и се считат за деликатес преди Великден. Така бабите полу на шега търгуват пачи яйца или черупки от пуйки за по 50-60 стотинки бройката. Истерията е пълна и находчиви клиенти обикалят селата, за да се запасят с домашни яйца или да напазаруват на път за курорта Велинград. Само срещу устна гаранция, че стоката е прясна, а пуйките и гъските са два пъти по-щастливи от кокошките в селския двор. Шофьорите спират и семействата си купуват големи количества от деликатеса. Супередрите яйца от пуйка дори достигат цена от един лев за бройката, пише "Стандарт Нюз".

Бабите омагьосват мераклии за великденския ритуал с много шеги и дори дават на промоция великденска боя и най-различни саморъчно направени лепенки за украсяване. Те дори нарочват всяко яйце за късмет, като примерно едното е за любов, а другото за пари или нова работа.

По 10-15 яйца на ден да продадем, сметнато до Великден това си е цяла пенсия, радват се стопаните. За тяхно щастие пуйките и патиците били много продуктивни, а бабите приемали с усмивка подмятания на клиенти, че са ги насадили на пачи яйца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини