Гл. комисар Николай Николов: Наблюдават се критичните участъци на реките и язовирите във Великотърновска област

  • 25 юни 2019 15:22

  • 305
  • 0
Гл. комисар Николай Николов: Наблюдават се критичните участъци на реките и язовирите във Великотърновска област
© Булфото (архив)

Наблюдават се критичните участъци на реките и язовирите във Великотърновска област, предвид очакваното влошаване на времето и прогнозите за обилни валежи, съобщи във Велико Търново директорът на ГД " ПБЗН" главен комисар Николай Николов.

Той участва в среща с представители на институции и общини за координация и организация между отделните ведомства, предвид прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка в региона.

Той посочи, че в района е създадена добра организация за действие и не очаква тежки последици при евентуално влошаване на времето, като припомни, че прогнозите са за валежи между 30 и 60 литра на квадратен метър, но не е ясно, ако тези количества се излеят с какво времетраене ще бъдат.

Главен комисар Николов каза, че от Изпълнителната агенция за борба с градушките извършват наблюдение в цялата страна. "Има две точки в близост до Бургас и Варна, където има потенциална опасност за градушки, но екипите са в готовност, снабдени с необходимите противоградови ракети. Осъществява се непрекъсната връзка с Държавна агенция "Метрологичен и технически надзор" във връзка с нивата на язовирите и засега няма непосредствена опасност", отбеляза Николов.

"В цялата Великотърновска област нивата на реките са ниски, а предвид започналите дейности по почистването на речните корита, вероятността от преливане на реките намалява", каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини