Пътят за Белград ще е блокиран поне за 6 месеца

От 26 юни до 20 ноември се затваря близо 5-километров участък по пътя Калотина-Сливница, съобщава в. Сега. Причина за това е строителство на бъдещата магистрала „Европа“, става ясно от съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ограничението идва в разгара на пътуванията през лятото.

Точно в тези месеци през страната ни преминават транзитно и стотици хиляди автомобили на турски гастарбайтери, като пътят им към и от Европа преминава именно през трасето с ограничения.

Според съобщението на АПИ шофьорите ще бъдат пренасочвани по стария път Калотина -София. Пътуващите от столицата към българо-сръбската граница ще преминават по новоизградена пътна връзка, в близост до отбивката за Алдомировското блато, и ще продължават по старото трасе в посока Драгоман.

Пътуващите от граничния пункт за София също ще трябва да заобикалят. Те ще се пренасочват след газостанция при изхода на град Драгоман в посока София и ще се връщат обратно на първокласния път по новоизградена отбивка в района на надлеза, по който преминава общинския път за Алдомировското блато.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет