Силна буря наводни Козлодуй

  • 21 юни 2019 08:41

  • 1152
  • 0
Силна буря наводни Козлодуй
© Община Козлодуй

Силна буря, съпроводена от проливен дъжд връхлетяха град Козлодуй снощи. Излели са се над 40 литра на квадратен метър в рамките на 30 минути, съобщиха от общината.

Няма пострадали или бедстващи хора, но в общината са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета. Има и два пострадали автомобила от паднало дърво.

За кратко е спряло и електроподаването.

Заместник-кметът Весела Вълкова е била на терен и е съдействала за организирането на отводнителните операции. Техника на ОПКД също е включена в извънредната ситуация.

“Валя дъжд и град в някои участъци в Козлодуй. Към момента се включват и много доброволци при отводнителните дейности. Всички шахти са проходими, но поради голямото количество проливен дъжд системата не е могла да поеме водата. Ситуацията беше усложнена и поради силният вятър. Важно е, че няма бедстващи или пострадали хора”, каза Виолета Илиева - специалист отбранително мобилизационна подготовка в Община Козлодуй.

ОПКД са отстранили дървета и клони от пътната мрежа. Призовават се гражданите, ако намерят паднали автомобилни табели да ги предоставят в Община Козлодуй при денонощен дежурен. Собствениците могат да си ги потърсят от служителите на Общината.

Всички улици към 20.40 часа са проходими, електричество има навсякъде. В населените места не е валял проливен дъжд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини