"Пътна полиция” съставила над 5 000 акта за нарушения за последните дни

  • 21 юни 2019 08:33

  • 574
  • 2
"Пътна полиция” съставила над 5 000 акта за нарушения за последните дни
© Кадър: БТВ

"Пътна полиция” започна интензивни проверки на територията на цялата страна. Макар че акцията е от 18 юни, заради многото катастрофи от последните, днес полицаите са засилили проверките.

„За нас всеки един човешки живот е ценен и ние искаме да преустановим това с възможностите, които законът ни дава”, каза Мария Ботева от отдел „Пътна полиция” в ГД „Национална полиция” пред БТВ.

Полицаите проверяват за книжки, свидетелство за регистрация, както и дали водачите са употребили алкохол или наркотици. Проверява се за налични жилетки и аптечки.

През последните дни има установени над 14 хил. нарушения, съставени са над 5 хил. фиша. Акцията ще продължи до събота, но от „Пътна полиция” съветват шофьорите да не се отпускат и да карат внимателно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
574 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
epa

2019.06.21 | 14:24

2

Все още се намират катаджии по храсти и дървета. Да не говорим полицицейски коли минаващи редовно до коли паркирани по тротоар и пешеходни пътеки да "не ги забелязват"

Смях

2019.06.21 | 08:45

1

Ръководството на КАТ е изключително неграмотни на тема пътна безопасност. Как може при наличие на толко тежки ПТП, офицер от ГДНП да говори за контрол за пожарогасители, аптечки, светлини това е дребнавост.

Добави коментар

Водещи новини