ЕК увеличава бюджета по програма "Училищен плод"

  • 09 март 2012 16:30

  • 679
  • 0
ЕК увеличава бюджета по програма "Училищен плод"
©

Увеличава се бюджетът по програмата „Училищен плод”. Това съобщи по време на дискусия в Пловдив Слави Кралев, експерт в Министерството на земеделието и храните.

Намалява се националното съфинансиране по програмата. Новото е, че могат да се финансират и така наречените педагогически мерки и по този начин училищата ще могат да получат пари за това, че прилагат програмата. По този начин наистина ще се повиши интересът към тази програма и тя ще придобие по-голяма популярност, каза Кралев.

Програмите в лозаро-винарския сектор и пчеларството се запазват с максималните си бюджети. В България се запазва най-високият бюджет, който сме имали досега за развитие на лозаро-винарството - бюджетът от миналата година, каза още Кралев.

Европейският съюз ще прилага и нови кризисни мерки в новата си Обща селскостопанска политика при всякакви смущения на пазара – както на външния, така и на вътрешния пазар, при падане, или повишаване на цените, например. ЕК ще може да прилага гъвкаво такива мерки занапред, както бе при кризата с „ешерехия коли”, когато ЕК трябваше да модифицира досегашния регламент и го направи. В България това стана и бяха усвоени около 5 милиона лева, посочи Слави Кралев.

Последвайте канала на

679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини