40 сирени монтираха в Стара Загора

  • 20 юни 2019 12:59

  • 625
  • 1
40 сирени монтираха в Стара Загора
©

За ранно предупреждение и оповестяване на населението при извънредни ситуации в Стара Загора са монтирани 40 нови електронни сирени за звуково и словесно известяване. Това стана ясно по време на информационен ден и заключителна конференция по проект "Доизграждане на системите за ранно предупреждение и оповестяване на населението и органите за управление за действия при извънредни ситуации, свързани със защитата на европейската критична инфраструктура", предаде БТА.

Проектът, чиято продължителност е 24 месеца, е на стойност 2 875 025 лева. Той се финансира със средства на Фонд "Вътрешна сигурност".

Средствата по европейските фондове дават възможност за модернизиране на ключови структури в министерството.

Днес приключваме проект, който включва градовете Стара Загора и Гълъбово. Целта е превенция и ранно оповестяване. Тестовете показаха, че това е работеща система, обучени са служители на МВР, които да работят с нея.

С възможностите ѝ са запознати органите на местна и областна администрация, каза Милко Бернер, зам.-министър на МВР. Според областния управител Гергана Микова системата е с добра практическа насоченост, защото има реална полза за населението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
625 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.20 | 15:06

1

По време на студената война, май нямаше толкова. За какво ще го предупреждават населението?

Според областния управител Гергана Микова системата е с добра практическа насоченост, защото има реална полза за населението.

-Браво на областния управител. Много умно изказване!

А, какво ли казва Оруел по въпроса?

Добави коментар

Водещи новини