Военни обезвредиха снаряди в София

  • 20 юни 2019 08:28

  • 414
  • 0
Военни обезвредиха снаряди в София
© Булфото (архив)

Специализиран екип от Сухопътните войски днес извърши разузнаване и транспортиране на два боеприпаса, открити в различни райони на София, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещи от военно формирование 28 610 – Горна баня тази вечер извършиха разузнаване и транспортиране на два боеприпаса, открити в различни райони на София.

Единият е намерен в 15.40 ч. при извършване на ремонтни дейности в мазе на частен дом на ул. „Юрий Венелин“ № 8. При направения оглед военните специалисти са установили, че това е 45 мм бронебоен снаряд.  Вторият боеприпас – 152 мм артилерийски осколъчен снаряд без взривател, е открит в 16.55 ч. в гориста местност до ул. „Месечина“ в ж.к. „Овча купел“.

До пристигането на специализирания екип от Сухопътните войски, районите, в които са намерени боеприпасите, се охраняваха от служители на МВР.

Военнослужещите, под ръководството на капитан Петър Трайков, извършиха разузнаване на откритите боеприпаси и ги транспортираха за последващо унищожение в безопасен район.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини