Язовир "Чешме дере" в село Камен преля за втори път тази седмица

  • 16 юни 2019 11:42

  • 399
  • 1
Язовир "Чешме дере" в село Камен преля за втори път тази седмица
© Булфото/Архив

Язовир "Чешме дере" в стражишкото село Камен за втори път преля тази седмица след снощния проливен дъжд, придружен с гръмотевична буря. Няма наводнени къщи и пострадали хора, съобщава БНР.

Общинският водоем в село Камен е с проблемен изпускател и след снощния интензивен валеж, продължил около половин час, отново е прелял, но няма сериозни проблеми, посочи кметът на община Стражица Румен Павлов:

„Върви си спокойно, няма никакви проблеми. Къщи наводнени няма. По нивите има нарушения“.

Все още се прави оценка на щетите, които нанесоха валежите и преливането на двата общински язовира в селата Нова Върбовка и Камен на 11 юни, поясни кметът Румен Павлов:

„Може би във Върбовка ще го бракуваме, тъй като няма да има средства да възстановим дигата. Другият е даден под наем, трябва да му се оправи изпускателят и няма да има проблеми“.

Поройният дъжд снощи е наводнил избени помещения в златаришкото село Горско Ново село и във великотърновското Ново село. Имотите са отводнени с помпи на противопожарната служба. Няма пострадали хора.

Последвайте канала на

Novini.bg
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2019.06.16 | 16:05

1

Ай стига с тия язовири бе! Това не е от вчера. Докога хората ще стоят на тръни,затова че някой не си е свършил работата?! Аман от безотговорници в тая държава!

Добави коментар

Водещи новини