Ей тука живееш, да

  • 13 юни 2019 16:38

  • 3280
  • 0
Ей тука живееш, да
©

Джорджано е певец, Ники Михайлов е вратар на националния, баща му джитка джип по „Васил Левски“, Сидеров ще се кандидатира за кмет, щото му пречат човешките права, „Графа“ е ремонтирана улица, Джи Пи груп са строителна фирма, мутрите и корупцията вече не са проблем, конвенциите и стратегиите – са!

Просто реших да ти припомня малко факти – в случай, че се събуждаш от кома, защото си се пребил на някоя ремонтирана улица или пък си прекалил с патрончета и талончета. 

Като заговорихме за чалга…

Дали ми пречи чалгата, като музика? Не. Не я слушам, не гледам чалга телевизии, не слушам чалга радиа, нямам чалга приятели. Дали ми пречи чалгата, като начин на мислене? Да, много. Не мога да я избягвам – навсякъде е и е нагла. 

Не мога да понасям чалга, но няма да кажа, че трябва да бъде забранена. Застъпвам се за правото ѝ да съществува, защото обичам демокрацията. Същата тази демокрация, която гарантира правото на Сидеров да говори срещу самата нея и човешките права. 

Сега ще наскачат много фенове на музиката чалга и ще ме обвиняват, че се имам за нещо повече от тях или, че се мисля за много важен, защото не слушам чалга. Не. Както ти мразиш патладжани, така аз мразя чалга – не ми харесва и това е. Не ми харесва ритъм, текст, музика. Толкова. Дали се чувствам специален, защото не харесвам чалга? Никак. Как да се чувствам специален, когато всяка треторазрядна чалга певица може да ме купи и продаде три пъти днес, нищо, че писането на кирилица, например, я затруднява? Преди години имах вземане-даване с една такава… не питай, всички си имаме върхове и спадове, както и да е – когато заговорих (с кой акъл съм го направил!) за Ленън/МакКартни, ме пита: „Кой е тоя?“ Жената е много по-напред в живота от мен и разпуска в Дубай, а аз – на Кравай. Как да се чувствам специален?

Дали мисля, че всички чалгари и чалгарки са кофти? Не. Чисто математически това не е възможно. Някои сигурно са по-свестни от мене и в най-свестните ми дни. 

Но чалгата, като начин на мислене, трябва да бъде забранена. И изкоренена. 

„ДАЗД категорични: Правата на обвинения в тероризъм ученик от Пловдив са нарушени“. Това отприщи вълна от тъпотии – как щели да защитават правата на някакъв си нещастник?! Всичките „праведници“ в тая държава си казаха мнението и то все миришеше на канал (сложих „к“ в думичката, за да няма засегнати, че станахте много чувствителни). 

Ето какво казаха от Асоциацията на европейските журналисти: „Ученикът от Пловдив, за когото беше съобщено, че се е радикализирал, НА ПЪРВО МЯСТО Е ЖЕРТВА НА ОПАСНА ТЕРОРИСТИЧНА МРЕЖА, за която се твърди, че го е вербувала. Той не е бил защитен от държавата, а по-сериозни последствия са предотвратени ЕДИНСТВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАВРЕМЕННАТА НАМЕСА НА СЕМЕЙСТВОТО МУ. За благодарност, че е изпълнило дълга си към обществото, това семейство е подложено на безпрецедентен тормоз от псевдомедия и нейните псевдожурналисти […]  В резултат на разгласяването на случая цялото внимание е насочено към едно дете, докато на хората, които са го вербували, е позволено да прикрият следите си и да се спасят от преследване. А и да вземат по-сериозни мерки при други подобни случаи. Осветено е най-ниското звено по веригата, а това със сигурност не е ефективна борба с терористична мрежа [...] Държавната агенция за закрила на детето трябва да изпълни правомощията си и да наложи максималните законови глоби на медията и служителите й, нарушили Закона за закрила на детето. Чест прави на служителите на Държавна агенция за закрила на детето, които в понеделник са се опитали да предупредят медията, че нарушава Закона”.

А други едни гении се хвърлиха да искат оставката на агенцията за закрила на детето (как си подава оставката цяла агенция, е отвъд капацитета на човешкия мозък, но…), искаха я, защото за тях битите, изнасилваните и тормозените деца не са проблем. За тях е проблем, че, ако шибнат шамар на собственото си дете, ще им го вземат. Искаха я, защото повярваха на чалга медиите, които умишлено смучат пари, за да им промиват мозъците.

 

И повярваха, че Норвегия щяла да им прибира децата. След една определена граница, умственото изоставане става опасно и трябва „пациентите“ да се поставят под лекарско наблюдение. 

Но не – те определят дневния ред на цялата държава. 

14 мозъчни клетки, а и те – горките – са застрашени от автоимунно заболяване – организмът ги приема като чужди тела… 

 

Зациклихте на „чалга медии“ ли? Дори в неособено свободна Русия медии и журналисти се обединиха, за да защитят колегата си Иван Голунов. В България медии и журналисти се обединиха, за да нападнат колегата си Христо Гешов. Използвайки скалъпени историйки на ниво „4 клас, голямото междучасие – аз съм прост, ама гласовит! И ми  плащат, а достойнството ни се яде, ни се пие!“ 

Да поговориме ли защо, като ме питат какво работя, казвам „барман“ и почти никога „журналист“? 

111-то място? И то ви е много. 

„Терористът“ от Пловдив го разнесоха с все цялото му семейство, като циркова мечка – ако има някой „ербап“, да иде да го намери, разбрахме и къде живее, и къде учи, и родителите му разбрахме кои са – да се събереме, па да ги изтрепеме, а? Може даже някой да се сети да се снима как ги трепе, утре ще е герои за масите, малко пиар, едно-друго, може и за политиката да се пробва после. 

В задачата се пита: кога пак семейство, видяло, че има проблем с детето си, ще се обърне към държавните институции, както в случая? Никога. Хареса ли ви рекламата на гърба на ученика от Пловдив? Харесала ви е, знам. Масите се радват. Кръв и зрелища. 

(#111)

Междувременно, докато се пазите от Стратегията за детето, пак се събудихте най-бедни в Европа и пак ви свиха парите под носа. Едни фирми земàха едни поръчки, а вие си спасихте традиционните семейни ценности. 

Един българин с традиционни ценности го арестуваха в Германия, защото традиционно от няколко години си изнасилвал дъщерята, която вече е на 8 години. Но в България може би щеше да му се размине. Тук е популярно да се мисли, че проблемите на едно семейство са си негови проблеми и никой не трябва да се меси. Тука сценарият – съученичка на момичето казало на майка си, а тя казала на властите – можеше и да не се случи, можеше така да си продължава с години. Докато детето не се самоубие. 

Междувременно… Националното радио (ако не фалира като националната телевизия) вече ще ви съобщава нивото на „Графа“ в сантиметри, а Сидеров ще става кмет, че джендърите, дето са ви другият най-голям проблем, му пречат. Както знаем, педерастията е заразна и току виж ЕвроГейският съюз и НАТО най-после си изпълнят вековния план и унищожат България, дето е дала цивилизацията на Вселената. 

И мàни, не слушай Ицо Хазарта, като ти пее: 

„Покажи на твоите добри деца как да дават газ
Без да им растат крила 
Как да се надуват и кога да се събуват 
Кой да псуват и на кой да козируват […]
И утеха във патронче – къркай 
А успеха е талонче – търкай 
Чисто кафеви журналисти си пожелаха да живуркат в дом за глисти […]
Във България обидна дума е „свободен“. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3280 0

Свързани новини

Водещи новини