През годината в Търговище ще бъдат инвестирани 192 000 лева в ремонт на тротоари

  • 13 юни 2019 14:25

  • 159
  • 0
През годината в Търговище ще бъдат инвестирани 192 000 лева в ремонт на тротоари
© Pixabay

В Търговище продължават ремонтите на тротоари, включени в капиталовата програма на общината за 2019 г. Заложените средства са общо 192 000 лева, информират от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Общинското предприятие "Флора" обновява настилката на източния тротоар на ул. "П. Р. Славейков". Ще бъде ремонтиран участъкът от кръстовището с ул. "Палаузов" до сградата на Централната поща. Екип на предприятието премахва старите бетонови плочи и на тяхно място поставя нови павета.

Общинското предприятие "Флора" работи и по обновяването на настилката пред паметника на Никола Симов-Куруто. Там ще бъде рехабилитирана цялата площ - от кръстовището на ул. "Трети март" с ул. "Г. С. Раковски", до светофарната уредба на бул. "Митрополит Андрей".

Служители на общинското предприятие БКС извършват ремонт на настилките на централната улица "В. Левски" - от площад "Свобода" до площад "Независимост". В участъка, на мястото на счупените и липсващи плочи и павета, се поставят нови. Пред приключване е ремонтът на тротоарите на ул. "Ст. Куцаров". Дейностите на ул. "Ал. Стамболийски" вече са завършили, допълват от администрацията.
През тази година е предвидено и обновяване на настилките на южния тротоар на ул. "Паисий" и на ул. "Хр. Ботев".

Последвайте канала на

Novini.bg
159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини