Кметът, който спря тока на семейство с болно дете: Атаката е политическа. Причината токът да спре е техническа повреда

  • 11 юни 2019 08:38

  • 1213
  • 0
Кметът, който спря тока на семейство с болно дете: Атаката е политическа. Причината токът да спре е техническа повреда
© Pixabay (архив)

Община Сърница проверява кмета на село Медени поляни, който продавал ток от трафопоста на кметството. Сигнал в общината подава семейство с болно дете.

До преди дни в една от къщите имало ток по кабел, свързан с кметството. Хората плащали на кмета, а той им давал разписки. Като минали изборите обаче той решил да им спре тока, разказват хората пред камерата на БТВ. От години семейството, което живее в къщата, се опитва да узакони имота и да се включи по стандартния начин към електропреносната мрежа, но без резултат.

Емине Фандъкова подава жалба в общината, защото не може да отглежда без ток болното си дете. Започва проверка. Започва проверка и защо кабел е отрязан, защото съмненията са, че именно така е прекъснато електрозахранването.

Кметът отрича да е оказвал натиск. "Това са политически атаки от ДПС. Аз съм кмет от ГЕРБ и ето затова идват тези проблеми. Не съм оказвал натиск на никого”, каза Абдула Абдулах и допълва, че причината токът да спре е техническа повреда. Сега къщата се захранва с ток от съседи.

Междувременно проверката на общината ще обхване цялото общинско имущество в селото заради още сигнали.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини