Родителите на убития Марио: Илко караше синовете ни да му слугуват

  • 09 март 2012 07:17

  • 18865
  • 85
Родителите на убития Марио: Илко караше синовете ни да му слугуват
©

Синовете ни слугуваха на Илко. Той ги принуждаваше да му чистят и готвят всеки ден. Думите са на родителите на 19-годишния Марио Данчев – Росица и Борислав, пише в. "Телеграф".

На 28 срещу 29 февруари през нощта детето им, студент в УНСС, почина след удар с кухненски нож в гърба. Острието заби съквартирантът му Илко Радев при свада със загиналия, близнака му Мартин и приятеля им Владимир в общежитие в столичния Студентски град.

В момента единственият обвиняем за смъртта на Данчев е на свобода. От прокуратурата пуснаха Илко от ареста, защото според доказателствата, събрани досега, е действал при неизбежна самоотбрана и не е убил Марио умишлено.

От трагедията досега родителите запазиха пълно мълчание и отказваха да говорят. “Не искам да говоря, ни искам си спомням нищо” казва близнакът на Марио – Мартин. Бащата казва, че в онази нощ другият му син е оцелял по чудо. “Илко намушка и него в гърба. И Марти сега щеше да е мъртъв, ако ножът не се бе забол в отзад в лопатката му. Добре, че не е пробил дроба му. Мартин опитал да се прибере в стаята след дискотеката, но Илко го изгонил по чорапи отвън. Това се вижда и от записите на камерите в общежитието”, разказва Борислав Данчев.

Майката обяснява, че затова той се обадил на Марио, за да отидат с Влади да му помогнат да се добере до леглото си и да се наспи. “Било е съвсем човешка реакция. Влезли са кротко, когато съквартирантът ги е нападнал с ножа, буквално се е нахвърлил върху тях”, твърди Росица Данчева.

Близнакът Мартин обяснява, че след убийството на Марио е бил разпитван над 17 часа в полицията. Давали му само вода, без храна. Ченгетата дори му заявили, че няма нужда и от адвокат. През няколко часа го местили от стая в стая и не спирали да искат да им разказва случилото се отново и отново.

Илко Радев не е имал никакви приятели от колегите си в специалността "Финанси" в УНСС и все стоял сам, разказва приятелката на Марио - Елизабет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18865 85

Свързани новини

Коментари 85

Добави коментар

2012.03.10 | 19:48

38
Do nomer 31 i 34: Ebete si maikite selski!!! Vmesto noj e mojelo da hvane niakoia letva ili tigan. Pak da ne govorim, che pianite chovek gi nokautira s po edin desen. Samo palen degradant moje da zashtitava ubiets, koito mushka v grub. No dami i gospoda- tova e Bulgaristan, kenefat na Evropa s populatsia 90 protsenta degenerati, prostitutki i prestapnitsi. Totalna lipsa na kultura, ubochenie, moral. Vsichkite ste samozabravili se izrodi. Hodite na diskoteki i vmesto da se zabavliavate i da si tarsite po niakoe putentse, si izbivate kompleksite. Balgarina e skot
ижан

2012.03.17 | 23:49

85
Гледам че се впрегаш много ама и ти не си прав,неможе в Студентски град да се прибират пияни в полунощ те за какво са там да учат или да се напиват и скитат по цели вечери,напълно вината си е в пострадалия,навсякаде по света Илко ще бъде оправдан нищо че го е наръгал в гърба.
da

2012.03.10 | 16:22

15
mnogo tochno kazano.... bulgaristan e turski kenef

2012.03.17 | 23:49

84
Това е булгаристан- убиеца на свобода било самоотбрана отнет е човешки живот убиеца бил възпитан учено кротко какво ли не се изписа помията се изля върху братята от които едното е убито а убиеца на свобода каква е тая самоотбрана какви са тези ножове в Студентски град - на ножа не му мястото там който го е внесъл и използвал за оръжие на убиство да си носи последствията
Asen

2012.03.17 | 23:47

82
Trai be liolio kvo laesh kato pse...Vsichko znaem kakvi sa bylgarskite mladesji kato se nafirkat...vsichko mogat i vsichko znaqt...daje sa i nai silni. Kvo iskate da kajate, che problema e zapochnal ot toq deto si stoi v staqta ili ot oniq deto se pribirat pocherpeni ot diskotekata.Vsichki znaem kakvo vsyshnost se e sluchilo.I sega veche pochnaha da se tyrsqt vinovni navsqkyde, upravata na studenski grad, zavedeniqta decata...i taka natatyk...NE VINOVNI sa samo roditelite deto sa gi vyzpitali taka, deto im pozvolqvat da hodqt i da shtureqt, po cqla nosht. A otnosno Ilko shte popitam vseki edin ot vas samo edin vypros: Kvo bihte napravili ako trima vi skochat da vi biqt?
ти нож у вас нямаш ли

2012.03.10 | 20:41

39
тъпак ти у вас кухненски нож нямаш ли - аз лично имам 2 и двата а с остриета от около 23-25 см така че не задавай идиотски въпрои- кой бил внесъл ножа
Самоотбрана

2012.03.17 | 23:47

83
Защо се чудим че в България няма добри лекари, инжинери, архитекти и т.н.? Няма защото нормалните хора които искат да учат и да постигнат нещо трябва или непрекъснато да се страхуват да не бъдат пребити от някакви пияни изроди или да станат и те като тях, за да са част от “обществото“. В България е пълно с некадърнции с дипломи взети с пари а не с учене, точно като тия тримата пияндета. Ако искаш да бъдеш студент ще учиш а няма почти всяка вечер да се напиваш като свиня и да се биеш, защото рано или късно ще получиш каквото си търсил!
Незнаен

2012.03.17 | 01:20

81
Абе глупак, ако аз и още 2-ма мой приятели влезем вечерта в стаята, в която спиш с викове и трясъци и закани за бой, какво ще направиш ? Ще се помислиш за безсмъртен и ще си стоиш ли ? Именно, че е бил трезвен го е спасило, щото от пияния и лудия се пази ;) Илко е живо същество и като такова има инстинкт за самосъхранение. А това, което казват родителите на починалия е най-голямата глупост, която могат да кажат. Как ще знаят, че синовете им в продължение на няколко месеца "слугуват" на Илко, като той ги карал всеки ден да чистят и готвят, и тия родители нямали нищо против и оставили децата си там. Ако това беше вярно 101% всеки нормален родител би преместил децата си от тази стая и този съквартирант! Просто, за да не излязат синовете им виновни, искат да обвинят този който си е пазил живота, както бих направил аз и всеки нормален човек !

2012.03.13 | 19:23

55
дано теб те намушка някой самоотбрняващ се утре нещастнико
Незнаен

2012.03.09 | 12:26

1
Това е до #30
КУРОДРЪВ

2012.03.10 | 22:16

44
Илко си мазал филийка с маргарин когато Марио му се набол на ножа.Нещастен случай какво да се прави случва се .
Asen Tanchev

2012.03.15 | 00:18

80
Neshtasna e maikata ti che nqkoga ti e darila jivot, izverg neshtasten

2012.03.14 | 22:59

79
На бас се хващам че всички дето защитават убиеца са още деца......малко неприятно но обяснимо..........Скъпи дечица,когато пораснете и започнете да разсъждавате нормално,тогава е желателно и да пускате нелепи мнения.Няма значение какво говори майката,нито убиеца-факта е че е заклал един човек от страх за живота си,останалото са спекулации.Отнел е човешки живот от СТРАХ........няма какво повече да добавим......репликите " Ама ако беше еди как си" " Ама ако ти беше на негово място" може да ги споделяте с връстници,не с пораснали и здравомислещи индивиди.Неприятно,но факт -много от подрастващите биха грабнали ножа от страх,защото така са възпитани и израснали-да не подтискат инстинкти със здрав разум.Тежко на тия поколения.......юдоста има да си патят....Най лошото обаче е че нашите съдии,пуснаха убиец на свобода а има хора които одобряват това.Това доказва единствено докаде им стига мозъка.
защо?

2012.03.13 | 19:42

77
Почти съм убеден че добричлията е сатанист. Сега трябва да го изведат отново на дело и да го набият на кол публично.
User

2012.03.13 | 19:42

78
АЗ съм убеден че си простак какво би направил ти на негово място лесно е да се обвиняват хора за постъпките им но ако ти се поставиш на негово място ще пееш друга песен не се прави на интересен защото Не Си сигурно си някое лапе което живее на гърба на родителите си или си някои малоумник който живее във заблуда
Az

2012.03.13 | 19:41

76
Чалгата ба майката на неколко поколения !
ace of spades

2012.03.13 | 19:41

75
всъщност не е така.Чалгата еба майката на хората които позволиха на нея да достигне до тях.Чалгата е просто музика.Родителите просто не знаят как да възпитават и отглеждат децата си.Един познат казваше "чалгата като музика не е проблем , но като култура е много страшно нещо" и съм съгласен със него!
бум

2012.03.13 | 19:40

74
писах и преди за този илко.видях наглата му физиономия когато го пуснахи отиваше към колата с майка си която разправя че имал тик та за това намигнал през стъклото на колата.казвам ви това момче намигна от наглост и показа отношението си към случилото се.той е сигорен че ще се спаси от отговорност,а не трябва да е така трябва да бъде съден за убийство и да лежи в затвора за максимален срок!!!!

2012.03.13 | 19:38

73
Ами Илко си е рожба на съвременното ни общество - хипер амбиции, желание да успее на всяка цена, агресия, тотален егоизъм, безогледност. Съмнявам се, че той изобщо осъзнава това което е. Не е единственият, много младежи са такива.

Добави коментар

Водещи новини