В Телиш излизат на протест заради преминаване на тежкотоварни камиони през селото

  • 07 юни 2019 21:15

  • 723
  • 1
В Телиш излизат на протест заради преминаване на тежкотоварни камиони през селото
© Pixabay

Плевенското село Телиш излиза на протест в понеделник заради системни нарушения на Закона за пътища. Жителите са недоволни от ежедневното преминаване на тежкотоварни камиони с инертни материали над допустимите 20 тона. Протестът е насрочен за 9 часа на 10 юни на входа на с. Телиш към с. Девинци, предаде БНР.

„Нарушава се Законът за движение по пътищата. Има от двете страни на населеното място ограничения, които са поставени от общината - 20 т товароподемност за машините, които преминават през селото и 40 км/ч“, каза Марин Шкодров от Инициативния комитет.

„Този закон се нарушава от шофьорите, които карат камък от кариерите Девинци и Помачище, преминавайки през селото. Напукаха къщите на хората. Искаме държавата да застане пред нас, да застави тези фирми да не преминават през селото, да спазват закона. Има обходни пътища“, добави той.

Жителите на Телиш настояват да бъдат чути от държавата: „Няма да ги допускаме поне 10-ина дни. Ако продължават - гражданско неподчинение и блокираме централния път до град Плевен“, зарече се Марин Шкодров.

Последвайте канала на

Novini.bg
723 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.06.07 | 21:50

1

Дай Боже да успеят в начинанието си хората!

Добави коментар

Водещи новини